Kvindernes Internationale Bededag afholdes 25 steder i år

Bedehæftets forside er tegnet af kunstneren HuI-Wen HSAIO. Hun ønsker at understrege, at den kristne tro bringer fred og ny vision til Taiwan. Kvinderne sidder ved et vandløb i stille bøn, mens de kigger op i mørket. De ved, at frelsen i Kristus er en realitet.

I Danmark og på Færøerne afholdes den økumeniske Kvindernes Internationale Bededag på ca. 25 forskellige steder den 3. marts. Temaet er ”Jeg har hørt om jeres tro”.

Hvert år på den første fredag i marts forener Bededagen nemlig kristne kvinder i mere end 180 lande i et verdensomspændende fællesskab omkring bøn og handling. I år har kvinder fra Taiwan lavet et oplæg til gudstjenesten den 3. marts, som både fortæller om Taiwan og indeholder bønner for øen og dens kirkeliv.

Indsamlinger

Traditionen tro vil der også være indsamlinger, som dog ikke går til det land, der har lavet bedehæftet. I år samles der ind til Frelsens Hærs integrerede center for børn i Bangladesh (The Salvation Army Integrated Center for Children, Bangladesh) samt til projektet Terimbere i Burundi.
Man kan læse beskrivelser af projekterne i bedehæftet.

Trosfrihed i Taiwan

Taiwans grundlov beskytter den basale menneskerettighed for trosfrihed. Taiwan er sammen med Vietnam og Singapore et af de religiøst mest forskellige lande i verden. Ved siden af populære folkereligioner praktiserer folk også buddhisme, taoisme, kristendom og islam. Der er også små grupper jøder og græsk-ortodokse.

Bededagskvinderne i Taiwan fortæller, at alle kirkeretningerne arbejder fredeligt sammen om deres egne arbejdsgrene og respekterer, at der er forskellige meninger og arbejdsmetoder. Selvom kristendommen er en minoritetsreligion, har de kristne taget hånd om mange marginaliserede grupper som kvinder i nød, hjemløse, migrantarbejdere og fiskere og dermed bidraget betydeligt til landets sociale udvikling i de seneste år.

Bedearrangementer

På hjemmesiden for Kvindernes Internationale Bededag, kvindebededag.dk, kan man finde en oversigt over de steder i Danmark, hvor bededagen bliver gennemført. I Tønder Kristkirke holder man en ”anderledes” bededag, da den foregår på både tysk og dansk.