Simon Thidemann bliver ny redaktør for Udfordringen

Præstesønnen læste også teologi, men skiftede til journalistikken og har bl.a. arbejdet på Jyllands-Posten og på Blå Kors’ landskontor. Nu overtager han ledelsen af Udfordringen efter Henri Nissen.

Bestyrelsen for Udfordringen har – i samarbejde med rekrutteringsvirksomheden MentalTouch – fundet en ny ansvarshavende chefredaktør for Udfordringen. Den udvalgte er journalist Simon Thidemann, Aarhus.

I mandags den 1. maj blev der holdt en intern reception for Simon Thidemann på Udfordringen med deltagelse af medarbejdere, de frivillige og bestyrelsen.’
Simon Thidemann er således tiltrådt stillingen, men indtil midt i måneden er det den gamle redaktør, der står for Udfordringen, medens Simon indføres i de tekniske og andre forhold.

Men fra den 15. maj og fremefter får Simon ansvaret for Udfordringen. Vi har stillet den nye redaktør nogle spørgsmål, for at læserne kan lære ham at kende.

– Hvad fik dig til at søge stillingen som redaktør på Udfordringen?

– Jeg er uddannet journalist og kan helt grundlæggende godt lide avismediet.

Kirkelig baggrund

– Kan du fortælle lidt om din kirkelige baggrund?

– Jeg har helt fra barnsben kommet i en af Danmarks bedst besøgte folkekirker, der altid har været med til at udfordre rammerne for, hvad man kan i en folkekirke – både i forhold til form, fællesskab og åndelighed. Jeg var som ung med til at starte en stor ungdomsgruppe i samme kirke (Christianskirken i Aarhus). Her var vi meget inspirerede af den måde, man tænkte kirke og kristenliv på i Aarhus Valgmenighed og havde et ønske om at få det til at spille sammen med en almindelig folkekirke og de fordele Folkekirken har i forhold til at have en stor berøringsflade med den ”almindelige” dansker. Jeg har både været med på Sommer Oase og Sæby Bibelcamping (som i dag er blevet til Hjallerup), og føler mig fint hjemme begge steder. Jeg føler mig også fint hjemme i mere karismatiske sammenhænge, men har ikke bevæget mig voldsomt meget i de kredse.

Det fælleskirkelige

– Udfordringen er jo en fælleskirkelig og karismatisk avis. Hvordan vil du imødekomme det?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg har ingen udfordringer overhovedet med at være i karismatiske miljøer. Jeg har ikke selv færdes ret meget i det karismatiske miljø, men glæder mig til at lære den del af kirken meget bedre at kende. Som du selv siger, er Udfordringen en fælleskirkelig avis. For mig bliver det en lige stor opgave at imødekomme både den ene og den anden side. Jeg har ingen planer om, at Udfordringen skal blive mindre karismatisk, men måske kan der godt blive mere plads til det mindre karismatiske. Det særlige ved Udfordringen er jo netop muligheden for at styrke, vække og samle kristne i Danmark ved at udfordre, inspirere og hjælpe hinanden. Vi kan alle sammen altid vokse mere både åndeligt og menneskeligt og det kan Udfordringen hjælpe med. Et af de vigtigste kristne kendetegn er den indbyrdes kærlighed. Den indbyrdes kærlighed, som udspringer af Guds kærlighed, gælder ikke kun indenfor ens egne kirkemure, men gælder mellem alle kristne, der deler den samme tro på Jesus.

Præstesøn valgte journalistikken

– Du læste først teologi i syv år. Tænkte du på at blive præst, ligesom din far, Esper Thidemann?

– Ja, det var planen. Men den plan ændrede sig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Du skiftede så til at læse journalistik. Hvad fik dig til at vælge den retning?

– Jeg er generelt glad for at kommunikere, både skriftligt og mundtligt, og syntes ganske simpelt, at det lød som en spændende uddannelse.

– Du har været i praktik som journalist på Jyllands-Posten. Hvad lærte du der?

– I mine halvandet år på Jyllands-Posten havde jeg en meget stejl læringskurve. Jeg var ikke specielt dygtig i begyndelsen, men lærte rigtig meget af at være blandt nogle af landets dygtigste journalister. Jeg lærte at arbejde og tænke journalistisk. Jeg lærte at kende og finde den gode historie, og så fik jeg et meget lærerigt indblik i, hvordan den danske medieverden fungerer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Du har arbejdet syv år på Blå Kors’ landskontor i Silkeborg. Er du selv afholdende?

– Blå Kors stoppede med at være en afholdsbevægelse i 2001. Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, der hjælper socialt udsatte børn, unge og voksne i Danmark. Blå Kors har været igennem en forrygende udvikling igennem de seneste tyve år og har særligt gennem de seneste ti år vækstet voldsomt i størrelse og er i dag en af de største spillere i Danmark, når det gælder socialt udsatte i Danmark. Det har været meget spændende og lærerigt at være en del af den proces.

Bliver i Aarhus

– Din kone Pernille er lærer og I har tre børn. Flytter I nu til Christiansfeld?

– Vi har ingen planer om at flytte til Christiansfeld, men man kan jo aldrig vide, hvad fremtiden bringer.
Vi er meget glade for Aarhus, hvor både vi og vores børn trives usædvanligt godt. Det skal man huske at sætte stor pris på, hvis man er så heldig.

– Har du nogle tanker om, hvordan Udfordringen kan udvikle sig?

– Jeg har mange tanker om, hvordan Udfordringen kan udvikle sig, men i første omgang vil jeg indlede en proces i fællesskab med medarbejderne og bestyrelsen, hvor vi sammen vil kigge på, hvor Udfordringen kan og skal udvikle sig hen. Udfordringen er en fantastisk avis, som har været til stor velsignelse og inspiration for mange kristne igennem mange år. Alt det gode, som Udfordringen er, skal vi holde fast i og bygge videre på, og med udgangspunkt i det skal vi udvikle avisen videre. Som tværkirkelig avis har Udfordringen en enestående mulighed for at være en platform, der kan være med til at samle, vække og styrke kristne i Danmark i en tid, hvor mange føler sig usikre og i en tid, hvor mange kristne fællesskaber og værdier er under pres. Det er vigtigt, at vi som kristne i Danmark hjælper hinanden i troen, i tvivlen, i verden og i livet i det hele taget. Her kan Udfordringen være med til at spille en vigtig rolle. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at være med til at gøre Udfordringen både relevant og interessant for så mange mennesker som muligt. Det indebærer også, at vi får endnu mere fokus på hele det digitale univers, så endnu flere mennesker opdager vores historier, slutter redaktør Simon Thidemann.

Læs også om velkomsreceptionen ved at klikke her