Ny formand for Sømandsmissionen

- Det er interessant både at skulle arbejde med forretning og diakoni, siger Erik Thorø Lauridsen.

Erik Thorø Lauridsen

Sømandsmissionens hovedbestyrelse har konstitueret sig med Erik Thorø Lauridsen som ny formand. Han afløser Erik Kallehave Kristensen.

Erik Thorø Lauridsen er oprindeligt uddannet maskinarbejder og produktionsingeniør, men det er som leder, at han har det som en fisk i havet. Derfor har han blandt andet styrket sine kompetencer med en MBA i ledelse fra Coventry University i England. I dag er Erik Thorø Lauridsen administrerende direktør i virksomheden Brdr. Plagborg A/S, som også har et værdibaseret ejerskab. Ved siden af sine jobs har han altid været engageret i tillidshverv og foreningsarbejde – gerne på en værdi- og formålsdreven lederpost. Entreprenørskab er en egenskab hos ham.

Fundet

Erik Thorø Lauridsen motiveres af at engagere og motivere en organisation til at nå nye strategiske mål. Han bliver tændt af en svær udfordring, hvor han fornemmer, at der er en spændende opgave at gå i gang med, som hos Sømandsmissionen udmønter sig i forretning og diakoni. Her er den forretningsmæssige succes en forudsætning for at kunne række ud til søfolk og fiskere.

”Jeg vil gerne gøre en god organisation endnu bedre. Jeg glæder mig til lære Sømandsmissionen at kende og at være med til at udvikle og forandre. Fx at udbrede kendskabet til Sømandsmissionen, så endnu flere inviteres til at løfte med på den stærke formålsdrevne mission. Jeg føler mig fundet af andre og kaldet til den her post. Selv har jeg i et stykke tid haft et ønske om at kunne bidrage et sted, hvor både mine erhvervserfaringer og mit kristne ståsted kan komme i spil samtidig. Som kristen er det vigtigt at være og at gøre noget for andre, og det er der brug for. Det gør Sømandsmissionen ved at udøve omsorg og næstekærlighed for søfolk. Det er diakoni i praksis, og det brænder jeg for,” siger Erik Thorø Lauridsen.

Sabbatår gav inspiration

Sidste år sagde han og hustruen Henriette farvel til arbejde og hverdagsliv og tog et sabbatår som backpackere jorden rundt, hvor de mødte mennesker og kulturer i forskellige lande. Det gav blandt andet inspiration til at lære at bruge menneskers diversitet til at styrke teams og organisationer. Derfor er han også optaget af en fortsat internationalisering af Sømandsmissionen.

”Min opmærksomhed vil også være rettet mod udvikling af bagland og venner af Sømandsmissionen, så organisationen fortsat er spændende for medarbejdere og frivillige – ikke mindst de unge. Jeg går ydmyg til opgaven, og kommer til at indtage en spørgende rolle. Det kendetegner min lederstil at undre mig og at åbne scenarier for udviklingsretninger,” tilføjer en energifyldt Erik Thorø Lauridsen.

Privat

Erik er vokset op i et trygt vestjysk hjem som den ældste i en stor søskendeflok. Forældrene grundlagde og drev en større virksomhed, hvor Erik hjalp med gennem sin opvækst og lærte at tage ansvar. Hans forældre ansatte også mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Gennem dette oplevede han, at mennesker med forskellige forudsætninger og udfordringer tilsammen kan skabe et stærkt hold, og at alle mennesker har stor værdi.

Dette menneske- og livssyn er Eriks ledelse grundigt funderet i. Erik er gift med Henriette, der er hjemmesygeplejerske. De bor i Lindved ved Vejle og har tre voksne døtre, svigersønner og børnebørn. De er aktive i Lindved Missionshus, hvor Erik har stået for en række nye tiltag, der har fået lokalsamfundet til at mødes. For eksempel til en række velbesøgte fællessang-events i Lindved missionshus med højskolesang og et fadervor – det var før fællessang blev in.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I sin fritid nyder han blandt andet vandre- og oplevelsesture sammen med hustruen og familien, spiller badminton og nyder at tage en tur på sin motorcykel.
Han interesserer sig for samfundsforhold og er desuden også formand for Bibellæser-Ringen.

Sømandsmissionen har arbejdet for søfolk siden 1905. I dag er missionen en del af et internationalt netværk og arbejder for mennesker på tværs af sprog, kultur og tro. Man møder søfolkene ombord på skibene og driver stadig en række sømandshjem i Danmark og Grønland, som nu er moderne hoteller med tilbud til det maritime, til forretningskunder og til private. Se mere på www.somandsmissionen.dk