Hvordan kan billeder på Facebook hjælpe folk ind i kirken?

Hej Brian

Jeg er med på, at billeder er godt blikfang i et Facebook-opslag. Men kan du pege på andre fordele ved at bruge billeder i opslagene på vores kirkers Facebook-sider?

Venlig hilsen en SoMe-medarbejder

 

Tak for spørgsmålet. Ja, gode billeder er altid glimrende blikfang på kirkens Facebookside. Men med velvalgte billeder og præcise tekster kan vi også udtrykke, hvem vi er som kirke. Og hvad vi kan tilbyde. Billeder med mennesker, der har det rart med hinanden, kan især opmuntre nye til at dukke op hos os.

En vifte af tilbud

I vores Facebook-opslag kan vi invitere folk til aktiviteter og arrangementer i kirken. Det kan være tilbud til børnefamilierne om et kreativt børne- og ungdomsarbejde. Eller aktiviteter for seniorerne, der fx mødes til onsdagshygge. Vi kan indbyde byens familier til hyggelige aftener med spisning, film og popcorn. Eller vi kan have foredrag på programmet. Måske har vi arrangementer for byens flygtninge eller andre socialt udsatte mennesker.

Naturligvis har vi også vores gudstjenester, som vi inviterer folk til. Det er alt sammen meningsfulde tilbud, som folk kan koble sig på, hvis de har lyst.

Søger efter relationer

Som mennesker er vi ikke kun på jagt efter de gode aktiviteter. Vi søger også relationer. Nogle vi kan spejle os i. Så inden vi takker ja til en invitation og træder ind i et fremmed kirkerum, vil mange af os gerne vide lidt om, hvem vi kan møde. Ja, hvem er de egentlig, dem der plejer at komme i kirken? Hvordan ser de ud? Har de det sjovt og hyggeligt sammen? Minder nogen af dem om mig?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Facebook-opslag med billeder af personer fra kirken kan give nogle umiddelbare svar på spørgsmålene. Endda afklare lidt i forhold til de fordomme, man måske kan have om kirkefolk.

Et velvalgt billede på kirkens Facebook-side er som et åbent vindue. Man kan kigge ind og fx få et glimt af nogle mennesker, der har det sjovt og rart sammen i kirken. Foto: Daniel Gaarddal Møller, Åbenkirke Media.

Forskellige mennesker i kirken

Billederne fra kirken vil formentlig vise en god flok i afslappet tøj og med moderigtige frisurer. Deres fremtoning minder om den, man ser hos ens arbejdskollegaer, venner eller familiemedlemmer. Der vil også være billeder af mennesker, der skiller sig lidt ud. Det er helt okay. Det er vi vant til fra vores fitnesscenter, ved vejfesten og på aftenskoleholdet. Her møder vi også forskellige persontyper.

Samvær for alle

Kirkebillederne kan være fra situationer, hvor nogle hænger ud med hinanden med kaffekrus i hænderne. Eller seniorer, der har gang i et brætspil. Måske fotos af unge og ældre, der sammen vasker gulv. Billeder af glade børn, der leger og tumler i deres kirkeklub er altid et hit. Gudstjenesten med folk i fællessang skal også med. Desuden billeder af forsamlingen, som lytter til en præst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det et vigtigt, at vi med tiden viser billeder af alle fire generationer, som kommer i kirken. Mange vil gerne kunne møde nogle, der har nogenlunde samme alder som en selv.

Vær generøs med billeder

Naturligvis er fotos kun glimt af virkeligheden. En kirke er meget mere end disse øjeblikkes gengivelser. Men billederne bærer små historier, stemninger og lidt af kirkens liv og puls med sig. De giver et lille indtryk af de mennesker, der er i kirken. Billederne kan være med til at styrke en kirkefremmeds beslutning om at vove sig indenfor. Ind i den kirke, der på sin Facebook-side har været generøs med billeder af menneske, som oplever eller gør noget sammen.