To kirker mødtes og fejrede Gude nåde

Baptistkirken i Danmark, Evangelisk Frikirke i Danmark samt kirkernes børne- og ungeorganisationer mødtes til sommerstævne i Mariager.

Børnene hyggede sig i hoppeborgen, og de voksne nød det dejlige fællesskab i det skønne vejr. Fotos: Udfordringen

Evangelisk Frikirke og Baptistkirkens Sommerstævne 2024 med temaet ”Nåde” var præget af både sjov og fællesskab. Det begyndte med en fest i Mariager Højskoles hal med nadver til alle deltagere uanset alder.

Tanken bag årets tema, Nåde, var at fejre Guds nåde, der rækker ud til alle, uanset alder eller andre faktorer. Nåde under enhver omstændighed og i enhver situation, i dårlige tider og gode tider, i tider med krig og tider med fred. Søndag var også gæstedag, og gudstjenesten blev efterfulgt af en tid, hvor man bare kunne nyde fællesskabet med hinanden over kaffe og kage.

Unikt sommerstævne

Det årlige sommerstævne med deltagere fra Evangelisk Frikirke og Baptistkirken er unikt, idet det er det eneste sommerstævne, hvor to forskellige trossamfund arbejder sammen for at give folk en god sommeroplevelse med tværkirkeligt kristent fællesskab. ”Det har man gjort de seneste 13 år, og det har fungeret rigtig godt,” siger Pia Rosendal Daugaard, der er årets stævne-koordinator.

Selvom mødestedet i år blev flyttet fra Roskilde til Mariager, var deltagerantallet stort set det samme som de seneste år. Først var der en lille skuffelse, fordi mange fra Sjælland ikke meldte sig på grund af den lange køretur. Men mange fra Jylland, som ikke plejer at deltage i Roskild, kom til gengæld med, fordi det denne gang var tættere for dem. Det balancerede tallene, så der var omkring 840 tilmeldte for hele ugen med omkring 100 daglige gæster.

Salg af mad bidrager til indsamlingen. Foto: Udfordringen

Nogle kørte mere end fem timer fra Sjælland for at være på stævnet hele ugen. Mandag holdt baptisterne deres generalforsamling hele dagen, mens Den Evangeliske Frikirke holdt et møde med fokus på menighederne rundt i landet om eftermiddagen. Herefter var alle sammen resten af ugen til gudstjeneste, undervisning, seminarer, udflugter og mad for enhver smag.

Besøg fra Ukraine

Et af højdepunkterne var at have besøg af baptistteolog og præst fra Ukraine Fyodor Raychynets, som talte om, hvordan krigen har påvirket kristne i Ukraine. Han talte meget personligt om, hvordan det at læse Bibelen i en krigssituation var en helt unik oplevelse for ham, fordi Herren talte til ham på meget anderledes, men alligevel relevante måder. Der blev holdt en særlig indsamling til hans tjeneste for de kristne i Ukraine.

Dejligt fællesskab i det skønne vejr. Foto: Udfordringen

Ti blev døbt

Et stort højdepunkt på stævnet var, at ti blev døbt i forbindelse med tre gudstjenester ved Mariager fjord. De fleste var unge, heraf en 12-årig. ”Mange af dem sagde, at de valgte at blive døbt på stævnet, fordi de kunne have deres venner og familie fra hele landet og fra både baptistkirken og Evangelisk Frikirke Danmark med som vidner,” fortæller Pia Rosendal Daugaard.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



”Lad os tale om tro”

Mikael Wandt fra FrikirkeNet havde to sessioner, hvor han fortalte om det tværkirkelige projekt ’Lad os tale om tro’. ”Danmark bliver mere og mere åbent for at tale om tro, og som kristne skal vi benytte enhver lejlighed til at være med til at åbne døre for samtaler om tro. Dette projekt hjælper os til at få den behagelige overraskelse, at folk er mere åbne over for at høre og tale om tro, end vi forestiller os,” sagde han.

Koncert med Alt det, der drukner. Foto: Udfordringen

”Alt det der drukner”

Koncerten med livebandet ”Alt det der drukner” forkælede publikum med en afslappet aften, hvor de kunne lytte til musik med tekster, der opmuntrede og fejrede den kristne tro. Thomas Baldur talte om et aspekt af nåden, som mange af os ikke tænker på. Han sagde, at Guds nåde er ubegrænset og også bør berøre vores penge og pengepung, så vi lærer glad og gerne at give til vores medkristne og til opbygning af Guds rige.

Han talte om, hvordan Paulus opmuntrede troende til at bringe ofre i givertjenesten til gavn for andre troende i nød og også for at udbrede Guds rige på jorden. Børnene hyggede sig naturligvis med bibelundervisning, spil, underholdning og aktiviteter for alle aldersgrupper under 12 år. Der var et stort antal frivillige, som arbejdede hårdt for at sikre, at også børnene blev undervist i temaet ’Nåde’, og at de fik oplevet en masse sjove ting i løbet af ugen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Thomas Baldur taler om givertjeneste ud fra Paulus’ breve, og hvad det fortæller os om Guds nåde. Foto: Udfordringen

BørneBussen arrangerede desuden en skattejagt for børnene og deres forældre rundt på stævnepladsen. Lejren sluttede fredag med, at alle deltagerne sammen fejrede ugen, der gik, og allerede begyndte at se frem til næste år. Det er en fantastisk måde at tilbringe en uge af sommerferien på, så man bliver åndeligt forfrisket og samtidig tilbringer tid med familie og gamle kirkevenner, mens man danner nogle nye venskaber.

Sommerstævnet ’24 kom således til både at åbne og lukke med en fest.