En roman om Jesus og drager

De fleste børn har hørt historien om Jesus, og hvad han siger, vi skal leve efter. Men det kan godt blive meget repetition, hvis man er vokset op med det. Ted Dekker og Rachelle Dekker har skrevet bogen ”Og de fandt drager – Drengen, der faldt ned fra stjernerne”, som er den første bog i en serie på tre. Det er en virkelig spændende bog, der handler om drager og jordens undergang, men der på en god måde også vikler Jesus ind i handlingen og har nogle paralleller til Bibelen. Den viser, hvordan man kan søge tryghed i ham, når alt ser sort ud.

I bogen følger vi Jack og hans venner og menneskerne ombord på rumstationen Arken og de svære beslutninger, der skal tages. Jack er kun tolv år, men alligevel får han og hans venner det store pres på deres skuldre, at de skal redde hele menneskeheden eller det, der er tilbage af den. Der er nemlig sket det, at jorden er gået under, og kun 169 mennesker er tilbage, de lever på Arken. Jorden er blevet invaderet af drager, og det er kun børn under teenagealderen, der kan trænge ind i jordens atmosfære. Vi bliver taget med ind i den spændende, men også uhyggelige rejse. Og vi er med, når personerne i bogen står over for svære valg og dilemmaer.

Jeg synes, det her er en virkelig god bog, da den har et beskrivende sprog, der gør, at vi føler, vi er midt i handlingen. Og så er det en meget spændende historie, hvor der kommer nogle plottwist, man ikke havde regnet med. Bogen er både for drenge og piger fra 10-års alderen og op. Da jeg første gang tog bogen op for at læse den, fangede den mig ikke helt, men efter et par kapitler havde den mig. Jeg syntes, den var virkelig spændende. Ted og Rachelle Dekker kommer virkelig godt i mål med at få draget kristendommen ind i historien. Og jeg synes, det er megafedt, at der er lavet en bog, der handler om noget så sejt som drager, men også om noget så sejt som Jesus.
Bogen er en kreativ måde at fortælle om kristendommen på, uden at gøre det helt åbenlyst for ikke at gøre det kedeligt for børn, som er vokset op med bibelhistorier. Man kan mærke, at der er tænkt over detaljen, og alt hænger sammen. Alligevel er historien nem at følge med i, og sproget nemt at forstå.

Jeg vil klart anbefale bogen, hvis ikke til dig selv, så kunne det være en god gave til et barn, du kender. Jeg vil selv anbefale den til mine to yngre brødre (10 og 13 år, red.), og jeg glæder mig allerede til at læse den næste bog i serien.

Ted Dekker & Rachelle Dekker: Drengen, der faldt ned fra stjernerne. 206 sider. 199 kr.
Forlaget Scandinavia