Hvordan lærer unge at stå på egne ben som modne kristne?

I den nye trosbaserede film The Forge medvirker Priscilla Shirer, Karen Abercrombie og T.C. Stallings. De havde alle tre hovedroller i filmen War Room (2015), der ses som en forløber for The Forge.

Hvordan kan mor Cynthia lære sin teenagesøn at hjælpe til derhjemme i stedet for bare at nasse på hende? Skal Isaiah ligefrem sparkes ud af huset, før han lærer at tage ansvar for sit eget liv?

Den nye film The Forge (smedjen) af brødrene Alex Kendrick (instruktør) og Stephen Kendrick (producer) handler om vigtigheden af, at kristne både forstår og lever i overensstemmelse med evangeliet. Og når folk mangler forståelse for bibelsk teologi, vil det også snart vise sig i deres liv, skriver Crosswalk.com i en analyse af den allerede populære film.

Er der håb for en doven teenager?

Kendrick-brødrene beskriver problematikken med umodne kristne ved hjælp af den 19-årige Isaiah, der efter gymnasiet bare spiller basketball med vennerne eller hygger sig derhjemme med videospil. Han glemmer at vaske vasketøjet og tømme skraldespanden. Cynthia (Priscilla Shirer) har bedt sin søn om at hjælpe hende med at bære dagligvarerne ind, men det hører han først, da hans videospil er slut. Isaiah gider heller ikke søge job, men Cynthia stiller ham et ultimatum: Få et job og betal husleje, eller find et andet sted at bo!

Derfor skriver Isaiah dagen efter en ansøgning til virksomheden Moore Fitness. Da han møder chefen selv, Joshua Moore, bliver han taget godt imod og får samtidig tilbudt et mentorforløb, så han kan lære nogle vigtige livsprincipper. Det er bibelske principper om venlighed, ansvar, hårdt arbejde, tilgivelse og nåde. Det vil Isaiah gerne lære, men det bliver svært for ham at bryde med sine dårlige vaner. Snart spiller han videospil til langt ud på natten, sover for længe og kommer for sent på arbejde. Vil han nogensinde få styr på sit liv?

Det bliver ikke mindre kompliceret, da Isaiah møder sin far, der har svigtet familien, og som Isaiah giver skylden for alle sine problemer.

Missionsbefalingen

Joshua Moore prøver at hjælpe Isaiah til åndelig og menneskelig modenhed gennem sine livsprincipper og den kristne mandegruppe, The Forge. Der er et generelt behov for modenhed og ansvarlighed blandt kristne i dag, mener Kendrick-brødrene. ”Vi har ikke brug for flere lunkne kristne i kirkerne,” sagde Alex Kendrick til Crosswalk. ”Vi har brug for at se mennesker, der er elsker Jesus, som virkelig ønsker at vise Herren ære og leve ham nær. Denne film fokuserer på, hvordan det kunne se ud i praksis.”

Måske har den moderne kirke lagt for meget vægt på omvendelse på bekostning af meningsfuldt discipelskab, mener instruktøren. ”Det er en del af den store kommission, missionsbefalingen, at vi skal gå ud i hele verden og gøre mennesker til disciple,” sagde Alex Kendrick med henvisning til Matthæus 28,19. Filmen The Forge, der havde premiere den 23. august, indeholder masser af ung musik, herunder Christian hiphop (CHH) med kunstnere som Lecrae, Hulvey, Wande og Aaron Cole samt gospelmusik af Tasha Cobbs-Leonard og For King and Country.