Unge udstiller deres tanker om håb og tro
Hvordan ville håb og tro se ud, hvis du skulle visualisere det? Det kan 25 unge fra Euroclass i Kolding svare på – de har nemlig selv fået håb og tro under neglene.25 elever på skolen Euroclass i Kolding har i to måneder arbejdet på at visualisere håb og tro.
– Vi tænker holistisk, vi vil leve Bibelen ud, ikke kun undervise om Bibelen, forklarer læreren Neil Tye, der sammen med Annechien Seesink har ledet projektet.
– Alle er kreative, og det handler om mere end malerier og skulpturer. Vi kan lege med det at udtrykke os, siger Neil Tye.
Og det har Louise Niss Larsen og Caroline Hausmann netop gjort. Deres kunstværk inkluderer en kasse.
– Kassen er livet, fyldt med en masse farver, der illustrerer glæde. Indeni er nogle af de ting, som har betydet meget for os: tro, håb og kærlighed. Duen er symbol på fred, lyset symboliserer noget at se frem til, blomsten illustrerer nyt og liv og vejen er livets vej, forklarer Louise.
Mike Christensen har lavet en høj skulptur af frihedsgudinden ud af papkasser og tomme plastikflasker.
– Skrald er jo bare noget, der skal smides ud, men man kan godt lave noget flot af det, pointerer Mike.
Han har tidligere haft projekter i folkeskolen om frihedsgudinden, men denne gang har han tænkt på noget særligt.
– Det har meget med Haiti at gøre, hvor alle søger efter frihed. Det er med tanke på det, at jeg har lavet det.
Før tænkte jeg ikke så meget på håb, jeg har jo ikke været ude for en katastrofe. Men jeg tænker meget på det nu, især på ofrene i Haiti, fortæller Mike.
Haiti var også en del af udstillingen i en anden forstand. Euroclass havde nemlig allieret sig med Red Barnet, så der var mulighed for at donere penge til Haiti under udstillingen den 10. februar.
– Vi tænkte: hvordan kan vi ellers gøre det, bortset fra at visualisere det? Vi kan også udtrykke det ved at hjælpe praktisk, selvom det er en lille donation, forklarer Neil Tye.
Eleverne har arbejdet nogle timer hver uge i to måneder på deres projekt, men de synes, det har været det værd.
– Jeg er stolt over min frihedsgudinde, smiler Mike.
– Det har styrket min tro og det håb, jeg har. Det har bragt noget positivt ind i livet, mit liv er blevet mere positivt, siger Louise.
Ifølge Neil Tye hænger projektet sammen med Bibelen.
– Profeterne var kreative. De huggede fx hul i en væg og fortalte så bagefter, hvad det betød. Det visuelle fanger folk, og bagefter fortæller man så, hvad det betyder.
– I en moderne sammenhæng, hvordan kommunikerer vi så Guds ord i dag? Vi burde engagere alle sanserne, for vi lærer jo forskelligt, pointerer Neil Tye.