Toulouse dræberen har besøgt Israel, skriver fransk avis
Den 32 timer lange belejring af massemorderen, den 24-årige Mohammed Merah, i Toulouse sluttede med, at han blev dræbt af en fransk skarpskytte, da han sprang ud af et vindue men efterspillet på dramaet har rejst en række spørgsmål.Flere af disse spørgsmål vil aldrig blive besvaret, fordi han har taget svarene med sig i døden.
Blandt spørgsmålene er, om han har besøgt Israel. Det skriver den store franske avis Le Monde. Hvis han har været i Israel, vides det ikke, hvad formålet med et sådant besøg har været. Det menes imidlertid, at han nok har ønsket at besøge palestinensiske områder eller ville have recognosceret med henblik på at udføre et terroristangreb.
Den israelske Shin Bet efterretningstjeneste har indledt en undersøgelse for at komme til bunds i dette.
Fransk politi undersøger nu, om Merah virkede alene, eller i ledtog med andre.
En højtstående repræsentant for den franske anklagemyndighed siger, at Merah filmede sine tre skydningsangreb med et kamera, der var fastgjort til ham. Han dræbte først tre franske soldater og nogle dage senere tre små jødiske børn og faderen til to af dem, en rabbiner, ved deres skole. Værst var, da han greb en otte-årig pige, Miriam, ved håret og skød hende på nært hold, inen han undslap på sin motorscooter.
Efterretningsfejl
Drabene har rejst spørgsmål om efterretningsfejl og om de vil influere på det forestående franske præsidentvalg. Præsident Nicolas Sarkozys behandling af krisen vil måske indvirke på hans popularitet og hans chancer over for sin socialistiske udfordrer, Francois Hollande. Mens Hollandes fokus er på økonomi og arbejdsløshed, er Sarkozys på terrorisme, sikkerhed og forbrydelser og dette kan betyde et forspring for ham, ikke mindst efter dramaet i Toulouse.
Under belejringen af Merahs bolig iværsksatte politiet en psykologisk krigsførelse mod ham for at prøve at pågribe ham levende, ikke blot for at drage ham til ansvar for hans massakrer, men også for at få oplysninger om hjemmeavlet terrorime og hans andel i dette.
Svære spørgsmål vil blive rettet til det franske efterretningsvæsen og politiet om, hvorfor man ikke tidligere havde skredet ind imod Merah. Franske myndigheder må stille sig selv spørgsmålet om, hvordan en ung mand, født og opvokset i Frakrig, var blevet til en radikal tilhænger af islam og i stand til at myrde børn på nært hold og fremskaffe et stort våbenarsenal under myndigheders næse.
Intet bevis
Den franske statsminister, Francois Fillon, siger, at Frankrig er et lovens land, og at politiet ikke kan arrestere en terrorist, før han går til handling.
– I et land som vores er det illegalt konstant at overvåge en person, som endnu ikke har begået en forbdrydelse, uden retsordre, siger Fillon.