Alle kan nu se KKR/TV

s3_stor_KKRDen kristne københavnske tv-station har så mange programmer, at man allerede nu sender 24 timer i døgnet. Og nu kan det ses af alle.

– Alle kan nu se Københavns Kristne Radio/TV, uanset om de bor i hovedstaden eller ej.

Det er den nyhed, KKR/TVs daglige leder Henrik Jønsby gerne vil sprede.
– Vi har jo sendt lokalt tv siden 1984 i Hovedstadsområdet. Men nu har vi fået mulighed for at sende til hele landet.
Det kan vi gøre gennem en tv-boks, som man kan tilslutte sit tv, og så kan man vælge at slå over på KKR/TV, ligegyldigt om man bor i Skagen eller Gedser.

Nemt nok

– Er det nemt at finde ud af?
– Ja, det er nemt. Alle kan finde ud af det. Vi har pensionister, som selv tilslutter boksen uden problemer, fortæller Jønsby.
– Det eneste, boksen kræver, er en internetforbindelse og strøm. Når den er sluttet til internettet, kan den placeres bagved tv’et, og man kan let slå over på KKR/TV fra sin fjernbetjening.
Herefter kan du se kristent tv hele døgnet, alle ugens dage, forklarer Henrik Jønsby.

Tv med budskab

KKR/TV har netop i weekenden sendt direkte fra Å-Festival i Vestyjylland. Flere end 1000 så med og kunne følge med i Å-Festivalen selvom man ikke selv var tilstede. Ugen før optog KKR/TV konferencen med bl.a. Heidi Baker i København.
– Vi vil gerne være en tv-station, som leverer kristne programmer og værdier på tværs af alle kirkeskel.
Man kan også følge os på vores Facebook-side og vores hjemmeside. Vi producerer også korte indslag, som er egnet til de sociale medier. Fx om helligdage, som jul, påske og pinse. Vi vil gerne gøre det nemt for folk at kunne ”like” og dele videoer om relevante kristne emner. Det kan også gøres på en humoristisk måde. Men det vigtigste er, at vi gerne vil ud med det gode budskab om, at Jesus, han er også her, og at han ønsker at give sin kærlighed til os. Han fortæller, at hvert eneste meneske er værdifuldt.

Kristne brød monopolet

KKR/TV var de første, der brød DRs monopol i 1984.
Pinsekirken i København havde egentlig planlagt at sende lokal-radio, men i sidste øjeblik fik Birger Lind og de andre idé-folk den indskydelse også at søge om tv-sendetilladelse. Det var der ikke så mange andre, der havde mod på. Og pinsekirken fik overraskende tv-sendetilladelse og tilføjede et /TV efter KKR.
Mange frivillige hjalp til med opbygningen på et tidligere mejeri i Glostrup, og mange ofrede både tid og penge på projektet.
Man sendte lokal-tv i København. Og i løbet af 1980-90’erne havde man rigtig mange seere. Der kunne typisk være 100.000 seere en aften.

Kanal-mylder

– Dengang var der ikke så mange tv-kanaler. Men efter 2000 kom der rigtigt mange tv-kanaler. Og jo større udbud, der kom, des mere faldt seertallene.
Skellet gik i 2009, hvor der kom digitalt tv. Det betød, at antallet af kanaler eksploderede, fortæller Henrik Jønsby.
– Samtidig betød det, at den lokale frekvens, som er til rådighed for lokal-tv, ikke længere ses af ret mange, fordi det også er en tegnsprogskanal hver dag fra 17-21, og det ses kun af dem, der har brug for det.
Denne kanal røg vi så også ud af marts 2014, fordi radio-tv nævnets nye udbud ikke har givet plads til idé-baserede kristne tv-stationer.
– Men nu går vi så ud og tilbyder tv via tv-boksen og hjemmesiden, som alle kan se.
Udover det sender vi fortsat tv i hele hovedstadsregionen via stue-, tag- og fællesantenne.
– Men det er vel begrænset, hvor mange seere, der er tilbage på antenne? De fleste modtager jo via satellit- eller kabeltv.
– Vi har ikke tal på, hvor mange seere, der er. Men vi hører jævnligt fra nogle af seerne, også længere ude på Sjælland.

Hvor der er seere

– Skal I så ikke prøve at komme tilbage på lokal-tv?
– Vi prøver naturligvis også at komme ind på de lokale public service-kanaler. For øjeblikket har vi en ansøgning inde hos Kanal Hovedstaden.
Men hvis man kun kan sende lokal-tv på kanaler, som kun ganske få ser, så nytter det jo ikke meget. Desuden sendes der ikke lokal-tv fra 17-21. Så man kan ikke sende i den gode sendetid. Og kvalitetsniveauet hos de andre kanaler er ofte lavt.
Det, der virkelig rykker i dag, er satellit-tv og kabel-tv.

Drømmer om kanal

– Kunne I ikke samarbejde med én af de mange verdslige kanaler?
– Der er jo mulighed for at betale sig til sendetid på kommercielt tv. Og vi har også sendt på DK4 mod betaling, men vi har ikke råd til det – endnu.
Vi håber og drømmer om en dag at have så mange støttemedlemmer, at vi kan sende landsdækkende på kabel-tv eller satellit-tv, siger Henrik Jønsby.
Han er gået i samarbejde med Udfordringen om at gøre muligheden for kristent tv mere kendt. Samtidig håber KKR/TV at få flere medlemmer af sin seerklub fra Udfordringens abonnenter.
– Vi har for øjeblikket omkring 450 seerklub-medlemmer, og vi skal være mange flere.
Det koster kun 100 kr. om måneden at være medlem af seerklubben, og beløbet kan endda fradrages som en gave. Det synes jeg, vi kristne skulle stå sammen om, siger Jønsby.
KKR/TV supplerer indtægterne ved at producere tv og video for andre.
For stationen er kendt for teknisk høj kvalitet og har meget udstyr.
For at styrke den journalistiske side er Udfordringen inviteret til at producere en kort ugentlig udsendelse ud fra avisens indhold. Disse udsendelser vil formentlig begynde i juni måned.