Kinas kristne oplever stadig flere overgreb

Påskesøndag blev selv en af de ’godkendte’ Tre-Selv-kirker revet ned.

Pastor Wang Yi afsoner en ni års fængselsdom. Seks ledere fra hans menighed i millionbyen Chengdu blev arresteret i deres hjem, mens de lyttede til hans påskeprædiken.

Kina fjerner kors, som står ’højere oppe end flaget’, kristne blev arresteret for at følge en virtuel påskegudstjeneste, og en Tre-Selv-kirke er revet ned.

Myndighederne i Kina begår stadig flere overgreb mod landets kristne. Påskedag gik det igen ud over medlemmer af Early Rain Covenant Church i millionbyen Chengdu. Seks ledere fra menigheden lyttede hjemme til en prædiken af deres fængslede leder, pastor Wang Yi, da politiet brød ind og arresterede dem, skriver International Christian Concern.

Påskedag nedrev myndighederne Donghu Church i Xining i Qinghai province, som med 300 siddepladser var en af de største kirker i området.

Præst siger fra

Menigheden i Chengdu har ikke kunnet mødes siden december 2018, hvor politiet foretog en razzia i kirken og arresterede omkring 100 medlemmer. Mange er siden blevet løsladt, men pastor Wang Yi blev sidste år idømt 9 års fængsel, skriver Premier Christian News.

Den fængslede præst har tidligere fordømt kommunistregimets handlinger med ordene:

”Jeg tror, at dette kommunist-regimes forfølgelse af kirken er en meget ond og ulovlig handling.

Som præst i en kristen kirke må jeg fordømme denne ondskab åbent og strengt. Mit kald tvinger mig til at bruge ikke-voldelige metoder i ulydighed imod disse menneskelove, der strider imod Bibelen og Gud. Min frelser Kristus kræver også, at jeg med glæde bærer alle omkostningerne ved at vise ulydighed imod de onde love”.

Flere kors fjernet

De seneste år har kommunistpartiet i Kina fjernet kors fra hundreder af kirkebygninger. Midt i marts skrev trosfrihedsorganisationen Bitter Winter, at turen nu er kommet til de østlige provincer Jiangsu og Anhui.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Selv de anerkendte kirker undgår ikke denne skæbne. Myndighederne begrunder nedrivningen af korsene med, at de ”ikke må være placeret højere end det kinesiske flag”, skriver The Christian Post.