’Det er naivt og arrogant at bagatalisere islamisk vold’

s5_Naser Khader BannerFlere kirkefolk har forsvaret islam, siden Naser Khader skrev sit åbne brev til paven. – Hvilken arrogance! Det handler om min religion og min hjertesag, svarer Khader.

Naser Khaders åbne brev til Paven med opfordringen til at indse, at nutidens terror har med islam at gøre, har fået flere kristne debattører til at reagere. Det finder Khader helt uforståeligt.

Den 10. august bragte Kristeligt Dagblad både Mogens Mogensens og Carsten Mulnæs’ svar på den konservative politikers åbne brev. Og reaktionerne undrer ham.

Hvem tegner islam nu?

Faktisk oplever Khader hele tiden den samme fejlslutning, når han påpeger problemerne ved islam. For selv om han altid frikender almindelige muslimer for ansvar for terrorren, reagerer velmenende kristne automatisk med at forsvare islam.

”Vi ved, at det er de mest aktive, der tegner billedet af et givent fællesskab, og lige nu er det altså islamisterne, der er mest fremme i skoene, når det handler om at tegne et billede af det muslimske fællesskab”, skriver Khader i Kristeligt Dagblad den 17. august.

Det åbne brev til paven var udløst af pavens ”naive” kommentarer om islam – i lyset af sommerens mange terrroraktioner.

”Det er virkelig op ad bakke, når en kirkelig leder, som så mange lytter til, bagataliserer problemet ved at sige, at han ikke vil tale om islamisk vold”, skriver Naser Khader.

Efterlyser reformation

I et mere personligt udbrud går Khader i rette med ”velmenende debattører”, som tilsyneladende mener, at religionskritik og islam bare ikke passer sammen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– Hvilken arrogance, udbryder Khader i sin omtale af, at Formand for Folkekirkens Mellemkirkelige Råd Mogens Mogensen har udtalt, at Khader som politiker ikke må blande sig i, hvordan islam skal fortolkes.
”Det her er min hjertesag”, fastslår Khader, som undrer sig over, at rummelighed, tolerance og forståelse ikke skal gælde ham som politiker og ”ærlig tvivler”.

”Muhammed kan ikke måle sig med Jesus”, skriver Khader og efterlyser en islamisk reformation for at få Muhammed ”ned fra den piedestal, han fejlagtigt er blevet placeret på”.