Buster – drengen der ikke havde andet

Kender du Busters Verden? Historien om drengen Buster Oregon Mortensen. – Den scene jeg allerbedst kan lide sker lige efter, at Busters søster Ingeborg har kaldt drengen Lars for et stort møgbeskidt hundehoved, og han da han sætter efter hende på sin knallert ender med at flyve gennem luften, fordi Buster har bundet den fast til en lygtepæl.
Scenen foregår en mørk aften hvor Lars tilfældigt møder Buster ved søen og spørger ham: – Buster, hvordan kunne du finde på, at binde en tørresnor fast til min knallert? Kan du sige mig det, Buster? Og Buster svarer: – Jeg havde ikke andet!

Og nej, han havde jo ikke andet. Så det var det der måtte bruges når søsterens plageånd skulle have igen.

Hvor tit har jeg ikke tænkt om mig selv, at jeg da vist ikke har noget at bidrage med blandt mine venner, kolleger og arbejdsgivere. At det lidt – at det andet, for at sige som Buster – ikke kan få den store indflydelse. Men hvor går jeg dog tit galt i byen. For det lidt jeg har, har fra tid til anden vist sig at være nøjagtigt det der var brug for, for at et større puslespil kunne gå op.

Det gjaldt om at tænke som Buster, at det andet, som måske bare var et stykke tørresnor, i virkeligheden var nøjagtig det der skulle til for at puslespillet gik op for Ingeborg, og den store Lars trak fingrene til sig. Buster havde et meget kreativt sind, og var fuld af gå-på-mod, selvom konsekvenserne af hans handlen måske kunne give bagslag.

Når jeg tænker efter, så kunne Buster lige så godt have heddet David. David var drengen, der ikke havde noget særligt at byde på. Kun et par sten. Men det var netop de sten der knaldede klepperten Goliat i jorden!