Eksplosivt show med skatere, B-Boys og dans

Til marts og april kommer det verdensomspændende kulturarrangement Impact World Tour (IWT) til Danmark. IWT er et kulturshow bestående af artister fra lande som USA, Polynesien og New Zealand. Showet består af fire teams, som hovedsageligt henvender sig til unge både med sang, dans, skateboarding og ekstrem sport. Mange af artisterne anses for at være blandt verdens bedste inden for deres felt. IWT har med stor succes været på turné i store dele af verden, og nu er turen kommet til Danmark. Showet gæster fire jyske byer Hjørring, Brønderslev, Varde og Esbjerg, og der er allerede på nuværende tidspunkt planer om events i andre byer i Danmark.
Et af de fire teams er GX International, som blandt andet består af skatere, dansere og b-boys. Showet er fuld af energi og ekstreme stunts udført på den opsatte scenerampe. En af de optrædende er Thomas Hansen fra Randers. Han optræder med BMX-stunts. Thomas fortæller, at han ikke kun optræder for at underholde, men ser en dybere mening med det. Han vil gerne præsentere teenagere og unge for nogle andre livsværdier end de er vant til. Derfor rejser han rundt med GX International.
GX-JAM og IWT kommer til Danmark under sloganet Identitet gennem tro, hvilket skal indikere det dybereliggende formål med festivalen. Arrangementet adskiller sig nemlig fra andre festivaler ved, at publikum i løbet af showet ikke kun vil få indblik i artisternes fysiske kunnen. Indimellem danse-ne og de dramatiske stunts på skateboardrampen vil artisterne fortælle om deres personlige livshistorier, som for mange har været præget af en tilværelse i ghettoer med stoffer og kriminalitet. På den måde behandles emner som værdier, etik, racisme og tro. Artisternes værdier udspringer af et kristent livssyn, hvor de har oplevet Gud som en realitet og den åndelige side af individet som vigtig i menneskets personlige udvikling; altså identitet gennem tro.
Festivalen vil indeholde arrangementer i byernes sportshaller, samt adskillige skolebesøg på folkeskoler og gymnasier. Arrangørerne er den kristne organisation Ungdom Med Opgave (UMO) samt lokal kirker i Danmark. Da IWT finansieres af de lokale kirker samt en del forretningsfolk er der fri entre til alle arrangementer. For nærmere information: www.iwt.nu