IPSICC

Kristne imod dødsstraf…

– Når jeg kontakter fangerne fortæller jeg dem, at jeg er kristen, og så kommer der mange spørgsmål. De vil gerne vide, om Gud kan elske dem på trods af det, de har gjort. Og om hvordan de kan leve som kristne i et fængsel, hvor de dagligt bliver chikaneret og bliver nødt til at forsvare sig for at overleve.
Jeg er forbløffet over at se, hvor mange der leder efter Gud, og hvor mange, der finder vejen til ham på trods af dét, de bliver udsat for i fængslerne.
De fleste af de fanger, vi har kontakt med, vil blive henrettet på et tidspunkt, men vi kan i det mindste hjælpe dem til at få fred med Gud, siger Reiner Stensgaard Goldau.

Kristne skal
omvendes
På konferencen i Holstebro skal deltagerne drøfte, hvordan arbejdet på tværs af de forskellige organisationer kan koordineres bedre, så de enkelte sager står stærkere, ved at flere bakker op om dem. Men der skal også snakkes om holdninger.
– Vi skal tale om, hvordan vores holdning som kristne er til dødsstraf.
De amerikanske kristne har tradition for at støtte dødsstraffen, og det har været med til at påvirke hele samfundet.
Jeg er efterhånden begyndt at betragte de amerikanske kirker som en missionsmark, for bliver de omvendt i deres opfattelse af dødsstraf, er der en chance for, at politikerne vil lytte.
Kan vi flytte dem fra den gammeltestamentelige opfattelse af straf til Jesu ord om tilgivelse, så er der håb.
Personligt har jeg været tæt på at give Gud skylden for al den uretfærdighed, jeg har oplevet igennem arbejdet, men nu kan jeg se, at det er de mennesker, der lukker øjne og ører, der har ansvaret for, at uretfærdigheden fortsætter, siger Reiner Stensgaard Goldau.

Bøn bryder grænser
Blandt den danske afdelings 80 medlemmer er der flere kristne, som er gået aktivt i gang med at skaffe penge til arbejdet igennem forskellige støttearrangementer.
– Vores arbejde handler ikke kun om, at samle penge ind og skrive til fanger og politikere. Men også om, at vi kan forenes i bøn.
Vi er en tværkirkelig organisation, som først og fremmest prøver at hjælpe, og her er det en styrke, at vi har et fællesskab som kristne, der bryder alle grænser. Derfor vil vi også gerne have flere kirker involveret.
Vi sender vores bønneliste ud på internettet en gang om ugen, så vi kan stå sammen om de fanger, vi har kontakt til.
Det er utroligt dejligt, at vi også kan arbejde på den måde. Jeg tror på, at Gud vil noget med dét her, siger Reiner Stensgaard Goldau, der oplever en stigende interesse for foreningen fra bl.a. skoler over hele landet.
Det seneste synlige resultat af hans arbejde hedder Darlie Lynn Routier.
Hun blev overfaldet i sit hjem, og havde nær fået halsen skåret over. To af hendes børn blev stukket ihjel, og hun blev dømt for mordene, selv om alle beviser talte imod.
Efter fire års fængsel på dødsgangen, får hun i denne måned taget sin sag op igen, og nu ser det ud til, at hun kommer fri – og at hun når at komme med på konferencen i Holstebro til marts.