3200 teenagere var tæt på Gud i Sydtyskland

Hvordan er det som teenager at genopdage Jesus sammen med tusindvis af jævnaldrende og spise tysk pølse og ost? Sæt dig godt til rette og oplev selv en bid af den forrygende oplevelse.
Deltagere i alderen13-17 år vælter ind ad døråbningerne udefra, hvor en stegende sol får sveden til at drive. Indenfor koger stemningen, og salen genlyder af råbene fra teenagere, som, grebet af nationalfølelser, vifter med deres flag og laver bølger. Vi befinder os i Offenburg, som ligger i Sydtyskland nær grænsen til Frankrig.

At genopdage Jesus

Teenagere fra over 20 forskellige lande, endda helt fra Sydkorea, var fra d. 26. juli til d. 2. aug. sammen om det fælles ønske og mål, at genopdage Jesus. Det er Operation Mis-sion,OM, som arrangerer TeenStreet i Tyskland, som i år blev holdt under temaet „re: DISCOVERING Jesus“.
Igennem konkurrencer, drama og sjov samt spændende undervisning og tid i små grupper med snak, bibellæsning og bøn ledes man af Susie og Dan Potter og Debs og Johs. Walker ind i en genopdagelse af Jesus. De små grupper gør, at man aldrig bliver væk i vrimlen, men der er tid til den enkelte.
„Undervisningen er god“, siger Birgitte Windfeld, 15 år, Skovlunde. „Dan og Susie har en speciel måde at undervise på, som fanger mig“. Det handler dog ikke kun om at komme tættere på Gud, det handler også om at række ud til andre mennesker med evangeliet. Dette år kørtes der et projekt til fordel for dalit-terne, en undertrykt gruppe i Indien, og teenagerne skaffede i alt 20.000 Euro, hvilket er omkring 150.000 Dkr.
Om eftermiddagen er der et hav af muligheder og et bredt sortiment for teenagerne. Drenge og piger tonser rundt på det tørre græs. Ved siden af volleyballnettene heppes der på fodboldhold, og nye venskaber knyttes. Man kan også lære sig selv, verden omkring sig og Gud bedre at kende igennem spændende seminarer eller bare gå på shoppingtur i byen.

„Uden mad og drikke“

Forestil dig en lejr uden tjanser. Svært? Men sådan er det for deltagerne på TeenStreet. Frivillige unge (mellem 18 og 20 år) er taget på TeenStreet for at tjene andre, rense toiletter, vaske op og dele mad ud. Birgitte kommenterer morgenmaden: „Langtidsholdbar mælk og tørt brød er ikke lige mig“.

Throneroom

Alle er samlet igen. En tyk menneskemasse bevæger sig ned mod scenen. Det er blevet tid til throneroom, og de arme, som før lavede bølger langs rækkerne, er nu løftet mod Gud i tilbedelse. Efterhånden som lovsangen skrider frem, bliver det mørkt udenfor. Atmosfæren er fyldt med Guds nærvær. Birgitte Wind-feld synes, at throneroom er det bedste tidspunkt på en typisk TeenStreetdag. „Jeg synes, det er fedt at lovsynge med andre og at se Gud røre folk“, siger hun. For Kristian Samuelsen, 20 år, Gentofte, har throneroom også været oplevelsen. „Det var kæmpefedt“, siger han og smiler. At det er en international lejr, har fra hans synspunkt været afgørende for den stemning, der var. Birgitte siger overbevisende: „TeenStreet levede helt sikkert op til mine forventninger, for jeg kom tættere på Gud. Efter denne lejr har jeg sat mig det mål at have en personlig andagt hver dag. Det har været rigtig fedt, og jeg synes, at alle kristne teenagere skulle prøve TeenStreet.“
Næste TeenStreet bliver fra d. 31. juli til d. 7. aug. 2004.