Brug ferien på mission

Unge vil udfordres til mission i sommerferien, viser Skywalks forsøg
38 unge tog i sommers 17 dage til Rumænien på deres eget misionsprojekt.
De besøgte Europas største frikirke i Budapest, Hit Park og fortsatte herefter til Targu Mures og sluttede det hele af ved Sortehavet i Constanta.
Bag turen stod Torsten Munk og Gert Bjørsted fra Den Evangeliske Frikirke i Randers.
– Det er ingen hemmelighed, at vi havde store forventninger til denne tur, fortæller Gert.
– Skywalk er vores ungdomskirke. Og de blev en slags prøveklud for en vision, som I vil komme til at høre meget mere til i de kommende år.
Vi vil nemlig gerne mobilisere teenagere og unge fra Danmark til mission i skolernes sommerferie, siger Gert Bjørsted.

Ikke bare underholdning

– Vi ser en generation af unge, som vil mere end bare at blive underholdt på de traditionelle sommerlejre. Unge elsker udfordring. Men som ledere har vi i mange år brugt al vor energi på at underholde de unge for at holde på dem. Men hvad er det vi sår ved den stadige underholdning?
I Randers har de vendt det hele på hovedet og spurgt: Kan vi tjene og derigennem opnå en god oplevelse?
Resultatet blev, at de unge nu konkret bliver oplært til at få en tjenerindstilling.
– Forestil dig unge, som får en oplevelse for livet ved at give sig selv. Det er da at slå to fluer med et smæk, smiler Gert Bjørsted.

Med Mattæus på sommerferie

Mattæus skriver i kapitel 28, at vi skal gå ud i al verden. Det er en udfordring, som Ran-derskirken kombinerer med en sommerferie fuld af indtryk og god tid til sjov og spas.
– Vi vil gerne byde andre end vore egne unge velkomne – alle som kunne tænke sig at bruge sin sommerferie på at tjene, siger Torsten Munk.
Rumænien var målet i år. Her skulle de unge arbejde sammen med Ungdom med Opgave om et børnehjem i Targu Mures. Nogle musikere var med, og en af dem sagde efter en koncert:
– Det var en ubeskrivelig stor oplevelse, som jeg aldrig vil glemme. At besøge disse børn fire dage i træk har gjort noget ved mig. Her efter den sidste koncert er det svært at skulle sige farvel. Jeg håber, vi kommer tilbage igen.
Skywalk havde som forarbejde dannet et gospelkor, et danse-drama hold. Og så havde alle brugt tid på at formulere deres eget vidnesbyrd. Det skulle bruges, når de unge stod på gaden.
Bopælen på hele rejsen var en lejet turistbus, som også blev holdets åndelige samlingssted. Her blev de unge undervist og trænet op til opgaverne, som lå foran. Det hele foregik i bussen, på gågaden eller i parkerne.

Ud af kirken oplevelse

– Vi sluttede hele turen af med at hjælpe til ved en ungdomsfestival ved Sortehavet, hvor vi gik ind i det praktiske arbejde og sang og dansede på de forskellige scener, fortæller Gert.
– For inden havde vi sat en overskrift for efterårets ungdomsarbejde: Vi kalder det for ”OUT OF CHURCH”. Et håb for denne tur var at vokse i frimodighed. Vi tror, Gud forløser nye gaver i Skywalk, og vi oplever allerede nu, hvordan flere af de unge bliver åbenmundede med deres tro ude på skolerne, siger Torsten.

Forbillede

”Sommer for mission” som det nye projekt hedder, er født ud af Skywalks forbilleder i Apostlenes Gerninger:
– Vi har godt af at opleve det samme live, som Bibelens personer oplevede. Og når man tager ud og tjener blandt folk, så erfarer man, at Apostlenes Gerninger er lige så nutidig som dengang, siger Gert Bjørsted.

Gud gør undere

En af pigerne fortæller en oplevelse fra gaden:
– En gammel dame kom hen til mig for at spørge om vand. Jeg havde lige købt en flaske vand, og nu spurgte hun mig om lov til at drikke af min flaske. Jeg havde ikke meget lyst til, at hun skulle savle i min flaske, da hun ikke var videre hygiejnisk, men jeg gav hende alligevel lov til at drikke.
Da jeg fik den tilbage, lagde jeg den ned i tasken igen. Men da jeg tog den frem igen, opdagede jeg til min forundring, at den var helt fuld, som om der slet ikke var blevet drukket af den. Gud er fantastisk, når Gud udfordrer, så gør han det 100%. Som team oplevede vi gang på gang, hvordan Gud brugte os med det lidt, vi havde at tilbyde, slutter Gert Bjørsted.
Frikirken i Randers vil allerede nu gerne i kontakt med ungdomsgrupper i Danmark, som længes efter det samme som Skywalk.