Elevatorblikket

”Hvad tøj tager du på i aften? Hvordan skal jeg sætte håret? Jeg har hørt at, … hrm … du ved nok … kommer! Jeg glæder mig for vildt!”
Lyder det som starten på en aften, hvor man kigger efter en potentiel kæreste? Ja, og tilmed er det også starten på en kristen koncert eller et ungdomsmøde.
Det er alt for ofte tankerne om, hvor godt man ser ud, der fylder mange, før de skal afsted til såkaldte ’gudstjenester’. Men jeg er begyndt at spørge mig selv, om det mon ikke mere er ’kærestetjenester’? Jo mere man er oppe på scenen, og jo bedre man ser ud, jo flere point får man … Jeg var for nylig med til en koncert med masser af unge hotte kristne (som jeg selv…;-). Fed koncert og god stemning – men også mange ’elevatorblikke’, hvor man lige vurderer ham eller hende, den hotte, derovre.
Jeg elsker at møde nye mennesker, men hvad er mit motiv og fokus? Vi ser alt for ofte kirken eller ungdomsmødet som et marked for potentielle kærester i stedet for at se mulighederne for at starte venskaber med brødre og søstre.
Lad os skubbe hinanden tættere på Jesus i stedet for tættere på os selv!
Hvis vi ser én, som ser godt ud, så lad os takke Gud for den skønhed, som afspejler Ham, og på den måde rette vores blik og tanker mod Ham.
Lad vores fokus være, at mennesker virkelig må se Jesus i os og ikke kun stoppe ved vores ydre.