Katolikker skammer sig over sex-skandaler

– Når film efter film skildrer fortidige og nutidige skandaler i den katolske kirke, kan man som katolik ikke undgå at opleve det som smerteligt, erkender Erling Tiedemann.
Den politiske Venstre-veteran og tidligere formand for Etisk Råd er nu redaktør af avisen ‘Katolsk Orientering’. Han tvivler ikke på at de mange beretninger om kirkelig magtmisbrug er sande, fx. som de fremstilles i filmen ‘Magdalene Søstrene’, der for nylig blev omtalt i en DR/TV udsendelse:
– Nok er det næppe enhver søster på ethvert Magdalene-hjem, der har været som skildret i filmen, men i den udstrækning, den passer er den en skamplet på den pågældende nonneorden.
Tiedemann nævner også skandalerne i Boston, hvor den berømte kardinal Bernard Law måtte gå af for nogle uger siden efter pres fra Vatikanet.
Det er nu kommet frem, at han har været med til at skjule mindst 789 tilfælde af beskyldninger for seksuelt misbrug af mindreårige, som siden 1940 er rettet mod 250 præster. I mange tilfælde blev de blot flyttet til et andet sogn, hvor de gentog deres misbrug.