Oswald Chambers:
Når Gud tier – hvad så?

Men Jesus elskede Martha og hendes søster og Lazarus. Da han nu hørte, at han var syg, blev han dog to dage på det sted, hvor han var. (Joh. 11, 5—6)
Jesus blev to dage der, hvor han var, uden at sende et ord. Vi er tilbøjelige til at sige: »Jeg ved, hvorfor Gud ikke har svaret på min bøn, det er, fordi jeg bad om noget forkert«. Dette var ikke grunden til, at Jesus ikke svarede Martha og Maria – de ønskede noget, som var rigtigt.
Guds tavshed er hans svar. Hvis vi kun tager de ting som svar, vi kan opfatte med vore sanser, er vi kun på et begyn-derstade i Nådens Rige. Kunne det siges om os, at Jesus elskede os sådan, at han blev der, hvor han var, fordi han vidste, at vi var i stand til at bære en større åbenbaring? Har Gud vist os den tillid, som er hans tavshed, en tavshed, der er fyldt med den dybeste betydning? Det er hans svar. Guds indgriben vil komme på en måde, der ligger langt ud over alt, hvad vi kan fatte.
Står vi modfaldne over for Gud, fordi vi ikke har fået noget hørligt svar? Maria Magdalene græd ude ved graven – hvad spurgte hun efter? Jesu døde legeme. Og hvem spurgte hun om det? Den selvsamme Jesus, og hun kendte ham ikke! Gav Jesus hende, hvad hun spurgte efter? Han gav hende noget uendelig meget større, end hun nogensinde havde begrebet -en opstanden Herre, der var så levende, at han ikke kunne dø.
Hvor mange af os har været blinde i vore bønner? Se tilbage og tænk på de bønner, du troede, du ikke havde fået svar på, men nu opdager du, at Gud har besvaret dem med en større indgriben, end du nogensinde havde drømt om. Gud har vist dig tillid på den mest inderlige måde, han kunne, nemlig ved sin absolutte tavshed, ikke som tegn på, at han har opgivet dig, men som tegn på hans velbehag, fordi han så, at du kunne bære en meget større åbenbaring, end du havde på det tidspunkt.
Jesus blev der, hvor han var – det var en positiv handling, fordi han elskede dem. Fik de Lazarus igen? De fik uendelig meget mere; de lærte den største sandhed, vi dødelige nogensinde har mødt – at Jesus er Opstandelsen og Livet.

Oswald Chambers (1874-1917) er kendt verden over for sine flere end 30 bøger. Mest kendt er andagstsbogen „Alt for Ham“.
Oswald Chambers blev oprindelig uddannet ved London Kongelige Kunstskole og senere ved Universitetet i Edinburgh. I en alder af 22 år blev han klar over, at han skulle være præst.
Oswald Chambers er mest kendt for sin tjeneste som feltpræst i Egypten under 1. Verdenskrig. Efter 2 år døde han, kun 43 år gammel. Herefter blev det hans hustrus og datters livsopgave at få udgivet notater fra Oswald Chambers’ bibeltimer i bogform. Stykket her er hentet fra bogen „Når I beder“.