Lampshade: Because Trees Can Fly

Lampshade har indspillet deres debutalbum dybt inde i de svenske skove – slet ikke dårlig debut.’Kontrasternes album’ kalder Lampshade selv albummet, og den beskrivelse siger det hele. Rebekkamarias sarte stemme er omgivet af et enormt lydunivers, som går fra storslået og majestætisk støj til en blød og varm enkelthed. Kontrasterne skaber en så svævende og uvirkelig effekt, at man drømmer sig væk fra virkeligheden.
Stilen er Indie med alt, hvad det indebærer af frihed. Lyden er storslået, voldsom, enkel, intens, smuk og sårbar. Den frihed, som albummet afspejler, hænger måske sammen med, at Lampshade har udgivet cd’en uafhængigt af pladeselskaber, distributører, management osv. og har kunnet få netop det udtryk og den lyd frem på pladen, som de selv ønsker.
Lampshades tekster handler om forholdet til Gud og livet med ham. I den måde, Rebekkamaria synger og fortolker teksterne, fornemmer man længslerne og glæderne ved at tro på Gud – det er her, man mærker albummets personlighed.
Lampshade har lavet et spændende album, som de godt kan være stolte af. Det har en glød og en intensitet, som får træerne til at flyve og tiden til at gå i stå.

Karakter: 9