Fællesskab i Frankrig

Masser af unge fra forskellige kirker samles for at finde stilhed og samvær i Taizé Unge fra hele verden. Unge fra forskellige kirker. Stilhed og samvær. Det kan man komme til at opleve i Taizé i efterårsferien. Flere kirker er gået sammen om at arrangere en tur til broderfællesskabet i Taizé i Frankrig i efterårsferien.
Rune Funch, som er medarrangør, var med sidste år:
– Det er kirke , som man ikke oplever det herhjemme. Der er et åbent fællesskab, og man kan være sig selv.
Der er tre gudstjenester om dagen, som består af skriftlæsninger, enkle meditationssange og stilhed. Som deltager er man også med i bibeloplæg, samtalegrupper og praktisk arbejde.
– Jeg kan rigtig godt lide at være i Taizé. Det giver en indre fred, og det er godt at komme ned og snakke med unge fra hele verden og fra andre kirker, forklarer Rune Funch om sin oplevelse af opholdet.
Broderfællesskabet i den franske by består af omkring 100 brødre, eller munke. De kommer fra hele verden og fra forskellige kirker. Tusinder af unge kommer hvert år til stedet for at søge stilhed og fællesskab med andre unge.
Der er omkring 40 tilmeldte til turen, oplyser Rune Funch, som kommer fra Århus Baptistkirke. Turen er arrangeret af Danmarks Kristelige Gymnasiastbevægelse, Studentermenigheden i Århus, Økumenisk Ungdom, Århus Baptistkirke og Århus Valgmenighed. Opholdet i Taizé varer fra d. 11.okt til 19.okt.