Baptister skilles

Sydstatsbaptisterne i USA, Southern Baptist Convention, SBC, har meddelt at de agter at melde sig ud af Baptisternes Verdensalliance, BWA, fra 1. oktober 2004. Den endelige beslutning skal tages af SBC’s eksekutiv komite.Planen om udmeldelsen af BWA, hvor 90 procent af alle baptister er samlet, møder stor undren. Ledere i SBC siger, at de er nødt til at melde sig ud af BWA for at gøre op med liberal teologi.
– Hvis der i dag er en bevægelse eller nogen, du ikke kan lide, så kalder man den bare liberal! Selvfølgelig er der teologiske variationer i ethvert kirkesamfund, ligesom i de lokale kirker, men vi tilhører hinanden, fordi vi tilhører Kristus! Jeg ved udemærket, hvad liberal er! Og det er BWA ikke, siger Denton Lotz, generalsekretær i BWA.
SBC er med 40 procent af alle baptister, verdens største baptistsamfund.