Boganmeldelse
Varm erindringsbog om mellemkrigstiden

Et barn – osse et menneske er en erindringsbog af Henry Jensen fra Pinsemenigheden i Aalborg. I over 50 år har han været engageret i frivilligt børne- og ungdomsarbejde og i menighedens ledelse. Nu har han skrevet en erindringsbog om de første 18 år af sit liv – fra 1915 til 1933.Kogebøger og erindringsbøger er det store hit på bogmarkedet i disse år. Også fra de kristne forlag møder vi erindringsbøger. Flere af dem er så private, at de burde være endt i familiens scrapbog og ikke udgivet på et forlag. Men det gælder ikke Henry Jensens bog om barndommen og ungdommen i Nordjylland.
Det er en enkel og varm barndoms- og ungdomsskil-dring, men også en kulturhistorie og omvendelseshistorie, der er værd at læse. Gennem en masse små erindringsklip fra en fattig vogterdrengs hverdag føres vi ind i en verden, der er væk.
Bogen er præget af stor kærlighed til forældre og søskende, til lærere og andre voksne.
Trods de meget fattige kår lyser erindringen af tilfredshed. Man bliver glad af at læse den.
Bogen giver også indtryk af de spændinger, der var mellem kirken og Indre Mission på den ene side og frimissionen og den gryende pinsevækkelse på den anden side.

Henry Jensen: Et barn – osse et menneske • 153 sider • 178 kr • Queenswood