Vi er jo gamle

Brev:

Kære Orla Lindskov
Mange tak for salvedugene, som vi fik sidste år, og som vi stadigvæk har under vore hovedpuder.
Vi føler, at vi har levet under Guds velsignelse og nåde.
Vi er jo gamle og kan jo ikke blive ved at være lige friske.
(forkortet)
P.N. Nordborg

Svar:

Kroppen ældes og slides, men..

Kære P. N.
Ganske vist lever vi under forkrænkeligheden her på Jorden. Det betyder, at vore legemer ældes og slides. Vi skal jo heldigvis heller ikke tilbringe det evige liv i vore nuværende legemer. Ifølge Bibelen bliver vi iklædt et opstandelses-legeme og på denne måde delagtig-gjort i Jesu opstandelse.
Men herfra og så til at slutte, at vi som gamle ikke kan være friske og raske, er der et stykke.
Jeg tror ikke, at vi automatisk skal acceptere, at vi som gamle skal være svage og syge.
Så blev alderdommen jo en frygtelig tid at skulle se frem imod. I Bibelen, i det Gl. Testamente læser vi om en Guds tjener ved navn Kaleb. Hans vidnesbyrd er, at efter at have tjent Gud i 40 år er han som 80-årig lige så rask og rørig, som da han startede sin tjeneste som 40-årig. Beretningen om ham kan man læse i Josvabogen, kapitel 14, vers 6 – 14. Hans vidnesbyrd har givet mig meget at tænke over.