Maj-Britt Jensen
Hun valgte Afrika frem for penge

For Maj-Britt er det noget af en drøm, der går i opfyldelse, når hun den 1. april udsendes gennem Danmission som udviklingsmedarbejder ved Den anglikanske Kirke i Kairo.Inspireret af sin mormor, der var engageret i baptistkirkens arbejede i Rwanda og Burundi, gik Maj-Britt rundt som lille pige og sagde, at hun ville være læge i Afrika, når hun blev stor.
I dag er Maj-Britt 29 år og cand.mag. i medievidenskab. Efter at have taget uddannelsen, arbejdede Maj-Brittt nogle år i analysebranchen.
– Det var sjovt at tjene penge, og i dag kunne jeg stadig sidde og tjene en masse, men midt i det hele kom jeg ud for en brat opbremsning.
– Jeg begyndte at tænke over det, jeg lavede. Hvad er det, der motiverer mig, og hvilken mening giver mit arbejde?

På vej til Afrika

Maj-Britt droppede sit arbejde, og motiveret af at hjælpe dem, der er dårligt stillet, tog hun en MA ved Center for Afrikastudier ved Københavns Universitet. I den forbindelse var hun i foråret 2003 udsendt af Danmission som studievolontør til ELCT, Den evangelisk lutherske Kirke i Tanzania.
Studietiden blev desuden udvidet med jobs som assisterende projektleder inden for analyse- og IT-branchen.
Da både Danmissions måde at drive udviklingsarbejde og opgaverne i Kairo passer Maj-Britt, er hun nu på vej til foreløbig 3 år i Afrika.
I Kairo kommer Maj-Britt til at arbejde med at analysere og udvikle strategier til at styrke kirkens sociale institutioner og medarbejdernes kapacitet.
I den forbindelse skal Maj-Britt afholde workshops for kirkens medarbejdere samt stå for opbygningen af netværk til andre kirkelige og humanitære institutioner i Egypten med henblik på vidensdeling.

Kristen arbejder

– Som kristen er det vigtigt for mig at engagere mig i mine medmennesker og være med til at skabe værdige forhold for alle mennesker i anerkendelsen af værdien af det enkelte menneske, som er skabt i Guds billede. Det er derfor et naturligt valg for mig at blive udviklingsmedarbejder, fortæller Maj-Britt.
– Jeg vil ikke kalde mig missionær, men en kristen, der arbejder i tredje verdens lande.
– Lige siden jeg kom hjem fra Tanzania, har jeg været klar til at tage afsted igen. Hellere i dag end i morgen!, siger Maj-Britt forventningsfuldt.
I sin fritid har Maj-Britt været engageret som ungdomsleder i KFUM og KFUK, bl.a. i Tensing og i Café K i Skindergade, Købenahvn.
Der er udsendelsesgudstjeneste for Maj-Britt Jensen søndag d. 21. marts i Københavns Domkirke.