Russere ta’r det kristne budskab med til Sibirien

Russiske missionærer har netop gennemført en missionsrejse til områderne omkring Gulag-lejreneRussian Ministries har base i Illinois i USA, men har gennem flere år trænet og udrustet unge russiske kristne til at bringe evangeliet ud til steder, hvor der ikke før har været missionærer.Denne missionsrejse blev til på initiativ af russiske evangeliske kristne og havde som formål at nå de fjerneste egne af Sibirien, Jamal-regionen, som oversat faktisk betyder „jordens ende“. Klimaet i regionen er så barsk, at de færreste kan klare at bo der mere end 4-5 år, før de må vende tilbage til mildere egne. Organisationens vicepræsident, Sergej Rakhuba, var med på rejsen.
Missionærerne rejste 2.900 km i vanskeligt fremkommeligt terræn, hvor det til tider var nødvendigt at bruge snescootere og militærkøretøjer. De holdt 27 evangeliske møder i 16 landsbyer med ialt 4000 tilhørere, delte bibler ud og mødte lokale stammefolk, som modtog evangeliet på deres eget sprog.

Gulag-kirke

I byen Salekhard var et kirkebyggeri i gang. Bygningsarbejderne måtte bore gennem flere meter permafrost for at skabe et solidt fundament. Præsten, som var en af de første kristne i området, fortalte, at det var et af de eneste steder i området, hvor det var muligt at bygge kirken.
Da byggeriet var godt i gang, fandt man ud af, at kirken ville komme til at stå på nøjagtig det samme sted, som det lokale kontor for Stalins Gulag havde stået 65 år tidligere. Mange tusinder af kristne gik gennem det kontor i løbet af Stalintidens rædsler. Kirken bliver på denne måde så at sige et monument for alle de russiske kristne, der ufrivilligt endte deres dage i Sibirien.

Vil øge kirkevæksten

Rakhuba mener, at uddannelsen af en ny generation af kirkeledere vil øge kirkevæksten i Rusland, men han har også stor respekt for de „gamle“ kirkeledere, som stod i spidsen for kirkerne i sovjettiden.
– Vi respekterer deres trofasthed samtidig med, at vi ser fremad, konkluderede han efter missionsrejsen.