Et liv på lossepladsen

Skandinavisk Børnemission hjælper børn på en losseplads i FilippinerneOp imod en halv million mennesker bor på og omkring den losseplads udenfor Manila, hvor Skandinavisk Børnemission har et stort arbejde.I en gammel vise synger man: „Smid ham ud på lossepladsen, han er ikke bedre værd.” De kasserede, værdiløse, havnede på lossepladsen. Men det er ikke værdiløse mennesker, hvoraf mange er små børn, der findes på denne losseplads.
Skolegang, lægehjælp, uddannelse og medicin er kun noget, der gives, hvis nødhjælpsorganisationer som Skandinavisk Børnemission er der.

Missionsleder Arne Pandure og landssekretær Leon Have Thomsen fra Skandinavisk Børnemisson på Manilas losseplads

Børn lider altid mest

Det er Skandinavisk Børnemissions erfaring, at når der er nød, kommer børnene altid til at lide, ikke kun fordi de er de svageste, men fordi nøden er så stor, at forældrene ikke længere magter selv at give deres børn den mindste smule.
Statistikken viser, at 30.000 børn hver dag dør af sult. Et forfærdende tal, men det er ikke bare et stort tal, det er enkelte menneskeliv, der går tabt. Ved hjælp af kollektive fadderskaber til et beskedent beløb er det muligt for Skandinavisk Børnemission at hjælpe børnene på lossepladsen.
Ud over arbejdet på lossepladsen hjælper Skandinavisk Børnemission i Filippinerne også gadebørn, forældreløse og efterladte børn, seksuelt misbrugte børn og syge og sultne børn samt deres familier.