Mission hjælper flygtninge

Burmesere hjælpes og forberedes til at vende tilbage til BurmaI Burma hersker en militærjunta, hvis grusomheder næppe findes lignende andre steder på jorden. Aung San Suu Kyi, der burde være Burmas valgte leder, holdes i husarrest eller fængsel.
To millioner burmesere er i lange perioder på flugt i junglen. Uden muligheder for at kunne dyrke jorden, eller hente den ris, de fik plantet sidst. Uden at kunne have en høne eller to. Uden at kunne sende børnene i skole. Landsbyer mineres af regeringshæren, mændene i landsbyerne tvinges til at udføre arbejde for juntaen, kvinderne voldtages, børn dræbes osv. osv.

Befolkningen flygter fra deres brændende landsby efter at militæret har været på besøg.

For nogle af disse mennesker lykkes det at flygte over grænsen til Thailand. Her lever de i store flygtningelejre – mange af dem tilbringer hele deres liv her. Uden mulighed for at komme uden for lejren, få opholdstilladelse, tage videregående uddannelse og da slet ikke få arbejdstilladelse. På nuværende tidspunkt er der ca. 150.000 i Thailand i disse lejre.
Missionsforbundet har gennem Danida fået tre bevillinger til at prøve at hjælpe mennesker, der er i nød pga. denne forfærdelige situation. Der bliver uddannet små hjælpegrupper blandt de lokale, der krydser grænsen og på primitiv vis forsøger at hjælpe de mennesker, der er flygtninge i deres eget land. Det kan være med malariamedicin, antibiotika – eller måske amputation efter nærkontakt med en landmine. Samtidig synger de med børnene, beder, trøster og fortæller dem, at ikke blot verden kender til deres situation, men de er også kendt og elsket af Gud.
Der bliver også holdt møder mellem lederne af de forskellige folkeslag, så de kender hinanden og kan arbejde sammen, den dag juntaen falder. Samtidig bliver unge fra de forskellige grupper uddannet til at lave radioprogrammer, pressemeddelelser, videoer, brochurer osv., som kan bruges til at gøre verden opmærksom på situationen. Og der undervises i menneskerettigheder og demokrati.
Gennem uddannelsen af de unge, opmuntringen hos de flygtende og trøsten til de sårede får Missionsforbundet med Guds hjælp lov til at være med til ”…at bringe godt budskab til fattige