Gadebørn får indtægterne

To drenge fra Århus arrangerer d. 12. maj en fund-raising koncert for gadebørn i Moldavien.

Morten Storgaard spiller her til Audeo Showcase ‘04 og vil også kunne opleves ved fundraising-koncerten den 12. maj. Foto: Christian Callesen

Klokken 21.30 bliver dørene åbnet for ’Emo Night’ på Gyngen. Tre up-coming bands har sagt ja til at spille koncerten, hvor alle billetindtægterne går til gadebørn. Det er bandene Storgaard, Polar-Fe, Last Action Hero. Genrene er blandt andre emo-pop, lounge, electronica. Bagefter vender Anders Juhl og Peter H. O. vinylplader.
– Det er lidt speciel musik, som man ikke altid hører på musikscenen i Århus. Bandene laver fed musik, og vi håber, at folk har lyst til at komme og nyde det og støtte projektet. Vi håber på at få 5000kr ind, men satser på 2-3000 kr. Vi har lavet en masse PR for det gennem flyers og plakater her i Århus, siger Daniel Møller Hansen.
Han og den anden arrangør Jacob Brixen skal begge afsted på tur med YFC’s ProjectServe.
YFC (Youth for Christ) står for denne tur, hvor unge kan komme til Moldavien og være med i arbejdet med gadebørn.
Derudover skal deltagerne hjælpe med at renovere to dagscentre og på forskellig måde evangelisere for børnene.
YFC er en fælleskirkelig ungdomsorganisation, der på forskellig måde formidler kristendommen til unge.
Daniel Møller Hansen ser frem til at komme afsted til Moldavien:
– Jeg håber, at vi får nogle erfaringer af Guds nærvær og oplever at gå i tro. Jeg håber, at vi bliver overraskede og erfarer, at der findes en Gud, der kan hjælpe os med de ting, vi skal lave dernede.
Desuden håber Daniel Møller Hansen også, at andre vil lade sig inspirere af idéen med koncerten.
– Det er et fedt initiativ, som andre kan bruge. Der findes mange spillesteder i Århus, hvor man kan lave noget lignende, siger han.
Bandene, som spiller med til fundraising-koncerten, er frivillige.
Jacob Brixen og Daniel Møller Hansen kender bandene personligt og har på den måde arrangeret koncerten. Alle billetindtægterne går derfor til støtte for projektet.
Pengene bliver brugt på materialer og gaver i forbindelse med turen. Entréen er 50 kr.