Nyt hovednavn på Glow Festival

Amerikanske By The Tree kommer til Danmark for første gangArrangørerne af den kristne Glow Festival i Lunderskov har netop præsenteret endnu et hovednavn til årets festival.
Det drejer sig om det amerikanske band By The Tree, som kommer til Lunderskov direkte fra den hollandske Flevo Festival.
By The Tree blev dannet i 1997 som et rent lovsangsband, der kombinerede pop- og rockmusik med tilbedelse af Gud.
Den første plade kom på gaden i 1999, egentlig bare som et forsøg. Men pladen solgte uventet godt, og snart stod pladeselskaberne i kø for at få kontrakt med det nye band.

To Dowe Awards

I 2001 udgav By The Tree albummet „Invade my soul“, og året efter høstede bandet to Dowe Awards for pladen.
Først derefter besluttede bandmedlemmerne for alvor at satse på en musikalsk karriere.
By The Tree tog på turné med kristne top-navne som Newsboys og Delirious?, og deres efterfølgende plader „These Days“ fra 2002 og „Root“ fra 2003 solgte til sammen mere end 150.000 eksemplarer.
Successen havde dog også en bagside. Langsomt gik det op for medlemmerne, at de efterhånden var kommet et stykke væk fra Gud.
– Vi ledte lovsangen på en festival, da jeg pludselig opdagede, hvordan Gud åbnede mine øjne og viste mig, hvad han havde kaldet mig til. Jeg følte mig kaldet tilbage til tilbedelsen af ham i mit eget liv , og det tog jeg med mig i studiet, siger forsanger og guitarist Chuck Dennie.
Når By The Tree spiller på Glow Festival, bliver det med det spritnye lovsangsalbum „Hold you high“ i rygsækken. Et album, som ifølge Chuck Dennie er bandets bedste til dato.
– Vi har altid nydt at lede vore lyttere i lovsang til Gud. Men med „Hold you high“ vender vi tilbage til vores gamle fundament, og det gør albummet helt specielt.