Nu middag 160 steder

Danmark til Middag holdes 170 steder, og der holdes efterfølgende mindst 249 Alpha kurser i hele landetOnsdag den 8. september er en helt speciel dato for mange menigheder.

En af plakaterne fra Danmark-til-Middag. Et storstilet fremstød for at gøre danskerne interesseret i de grundlæggende Alpha-kurser om kristendom, som snart holdes 249 forskellige steder i Danmark – både i folkekirke og frikirke-sammenhæng

Den dag inviteres hele Danmark nemlig på en festlig middag af kirkerne eller de kristne initiativ-grupper, som står bag Alpha kristendomskurser.
Idéen med middagen er at fortælle om Alpha-kurserne – mange steder udgør middagen første lektion i et kursus.
Invitationen fra de foreløbig 160 menigheder skulle egentlig have været udsendt via fælles TV-reklamer. Men her må man ikke reklamere med religiøse budskaber, siger reglerne, så i stedet har Alpha-kontoret på alles vegne organiseret skilte i busser og plakater på busholdepladser og i læskure. Desuden er der sendt streamers til at sætte på biler, postkort, plakater, løbesedler CD, m.m. til arrangørerne rundt i landet, fortæller Birthe Strandgaard fra det travle Alpha-kontor i Karlslunde.
Materialet vil altsammen blive brugt i de to uger op til den 8. september for at skabe samlet opmærksomhed om de mange lokale initiativer.
Nogle steder vil man hænge plakater op – ligesom til valg. I Aalborg og Hillerød arrangeres der særlige events for at skabe opmærksomhed.
Og Birthe Strandgaard tror ikke, at antallet af kurser har toppet endnu. For der kommer stadig nye henvendelser fra kirker og enkeltpersoner, som vil arrangere Danmark til Middag eller et Alpha-kursus.
F.eks. har præster på Lolland-Falster vist sig interesseret, og i alt er man altså oppe på 249 kurser – heraf er de 6 for unge og 5 er ægteskabs-kurser. Så hun tror, at antallet af Danmark-til-middag arrangementer mindst kommer op på 170.
Man kan løbende holde sig orienteret via hjemmesiden alphadanmark.dk

– Men de kommer
ikke af sig selv…

Alpha-leder Bess Serner Pedersen advarer dog mod at tro, at danskerne vil myldre til kurserne på grund af reklamerne:
– Det vigtigste er den personlige invitation, siger hun.
– Vi skal se på reklamerne som et afsæt til at invitere nogen personligt. Reklamerne skaber opmærksomhed og gør det lettere at tale med nogen om Alpha og invitere dem med. Så ha’ nogen postkort i tasken med invitation og find ud af, hvor det foregår lokalt, opfordrer Bess Udfordringens læsere.

Ta’ en ven i hånden

Erfaringerne viser, at det kan være svært for interesserede selv at opsøge kirken. Det er langt nemmere, hvis en ven eller bekendt „tager dem i hånden“ og selv går med.
Og kurserne og samtalerne er så inspirerende, at også troende kristne kan få udbytte – og få fornyet deres tro.
– Og hvis der er én, man VIL have med, så begynd at bede for vedkommende, før du inviterer, foreslår Bess.