Ny Narniafilm til 100 mio. $

„Løven, heksen og garderobeskabet“ er kendt og elsket af mange danskere, som enten har siddet limet til tv-skærmen for at følge Lucy, Peter, Edmund og Susan på deres eventyr i landet Narnia, eller også har læst bogen, som er den tredje i den engelske professor C. S. Lewis’s syvbinds fortælling om Narnia. En fortælling, som trækker store veksler på de bibelske beretninger. Bøgerne er solgt i flere end 85 mio. eksemplarer.Nu bliver seriens tredje bind filmatiseret igen og denne gang med et budget på 100 mio. dollars. Det er Walden Media, der er ejet af den kristne milliardær Philip Anschutz, som i samarbejde med Walt Disney Studios skal producere filmen, og Walden har allerede sikret sig filmrettighederne til de øvrige seks bind i serien. Det er succesen for filmatiseringen af Tolkiens „Ringenes Herre“, som har givet filmmagerne mod på at prøve kræfter med endnu en klassiker inden for fantasygenren. Man er i øvrigt allerede i gang med at skabe et Narnia videospil.
– Jeg tror, det lige er den type film, som folk gerne vil se, og vi er begejstrede for at kunne få den på lærredet, siger Dick Cook, formand for Walt Disney Studios, til „Charisma“.
Optagelserne til filmen skal, ligesom det var tilfældet med „Ringenes Herre“, foregå på New Zealand. Det er planen, at filmen skal have premiere i 2005. Instruktør er Andrew Adamson („Shrek“ og „Shrek 2“), og manuskriptforfatterne er den prisvindende Ann Peacock („A Lesson Before Dying“). Skuespillerne er endnu ikke fundet – dog ligger det fast, at Tilda Swinton („Adaptation,“ „Vanilla Sky“) skal spille den hvide heks, og at James McAvoy („Band of Brothers“) skal spille faunen Tumnus.