Et spørgsmål om at vælge

Så frygt nu Herren og tjen ham i oprigtighed og trofasthed, skaf de guder bort, som jeres forfædre dyrkede hinsides floden og i Ægypten, og tjen Herren! Men hvis I ikke synes om at tjene Herren, så vælg i dag, hvem I vil tjene, de guder, jeres forfædre dyrkede hinsides floden, eller amoritternes guder, i hvis land I nu bor. Men jeg og mit hus, vi vil tjene Herren!
(Jos. 24,14-15)
Josua var ikke en af dem, der kom med udflugter. Han havde gjort nogle hårde erfaringer som leder af det jødiske folk, og nu nærmede han sig afslutningen af sit liv.

I årevis havde jøderne gået på kattepoter i forhold til Gud, til tider bad de om Hans hjælp, til andre vendte de Ham ryggen og tilbad en eller anden fremmed afgud. Nu kunne det være nok. Nu var det tid at tale ud og træffe en velovervejet beslutning. Om de kunne lide det eller ej, så måtte dette folk overgive sig. Enten til Gud, som havde udfriet dem af Ægypten, eller til afguderne og overtroen, som de var stødt på, på deres vandring. De måtte tjene en af dem, og valget var deres.
Nogle af os har et presserende behov for en sådan frontal Josua-lignende udfordring. Jeg går ind for at gennemtænke, hvad den kristne omvendelse indebærer, og jeg kan godt huske, at det tog mig tre år at få stillet alle mine spørgsmål og gruble over svarene. Først da tog jeg en beslutning. Men der er en fare for, at vi kristne gør det hele alt for tilfældigt, og at vi udvander uopsætteligheden i at tage en beslutning, når vi deler evangeliet med andre mennesker. »Tænk over det,« siger vi. »Læs en bog. Få nogen gode råd.« Det er godt nok for nogen, men der kan være andre, der læser disse linier, som har brug for at blive set lige i øjnene og komme til erkendelse af, at de har flakket rundt længe nok. De har hverken troet eller ikke troet, hverken været kristen eller ateist. Ligesom et barn med et stykke legetøj har de leget med Gud, når det passede dem, og opgivet Ham ved den mindste forstyrrelse. Nu er du nået til en korsvej i dit liv, og det er slut med at lege. Tiden er inde, hvor du må overgive dig til Gud.
Meget sjældent kommer en oplevelse med Gud ganske uventet. Vi bliver ikke født ind i den, og vi snubler ikke over den uden at ville det. I ni af ti tilfælde er den resultatet af et velovervejet og bevidst valg. Vi kan ikke forstå alt, hvad den indebærer, på en gang, men vi ved, at vi må tjene en eller anden her i livet, og valget er ganske ligetil.
Jeg vil på rolig og fornuftig vis, netop ligesom Josua, opmuntre dig af hele mit hjerte til i dag — lige nu — at vælge at tjene Kristus. Du har naturligvis friheden til at vælge anderledes, men vælge må du.

Cliff Richard (1940- ) blev født i Indien, hvor han boede til han var otte år. Da familien flyttede tilbage til England, begyndte Harry Webb, som er Cliff Richards oprindelige navn, at synge i diverse grupper.
I 1958 sagde Harry Webb sit job i en radio- og tv-forretning op og blev professionel kunstner under navnet Cliff Richard. Siden da har Cliff været en af de største stjerner inden for popmusikken.
I 1966 blev Cliff en kristen, og han har på en særlig måde formået at forene en stærk tro med et liv som superstjerne.
Artiklen her er fra bogen ‘JESUS – dig og mig’ udgivet af Forlaget Scandinavia i 1988.