Godt gået USA!

Religion og moral vandt det amerikanske præsidentvalg. Millioner af kristne amerikanere – på tværs af alle sociale og kulturelle grænser demonstrerede for verden, hvilke ressourcer Guds folk har.Nu er det ikke sådan, at George W. Bush er verdens frelser, og John Kerry er verdens undergang. Men det er to mægtige mænd med hver deres opfattelse af abort og homoseksuelle vielser. Til stor undren for den danske presse prioriterede amerikanerne moralen højest. En tydelig desorienteret dansk tv-reporter sagde i en udsendelse, at ”det ikke var nogen nyhed, at der var kristne i USA, men at der var så mange, var en overraskelse.” At en arbejdsløs kunne stemme på George W. Bush, fordi han var imod homoseksuelle vielser, overgik tydeligvis reporterens forstand.
I Danmark fik vi først et kristent parti, da den fri abort var en realitet. Kristeligt Folkeparti, nu Kristendemokraterne, kom i Folketinget med syv mandater ved jordskredsvalget i 1973. Næste valgperiode fik partiet ni mandater. Det var flot og så lovende ud for et parti, der som Folketingets eneste arbejdede ud fra det kristne livs – og menneskesyn.
Men utålmodigheden og egenrådigheden tog hurtigt over igen blandt Guds folk herhjemme. Mange stemte igen udelukkende ud fra deres ideologiske synspunkt og gav politisk køb på moral og pionerånd. Kristeligt Folkepartis ni mandater faldt til fire.
Flere vælgere vil gerne stemme på et parti med et kristent livs – og menneskesyn, hvis partiets øvrige program også falder totalt i smag. De glemmer, at politik som oftest gennemføres ved realpolitik. Et relativt lille parti, der er stort nok til at udgøre et blokerende flertal, har ofte været det mest indflydelsesrige i dansk politik – altså når det har været villig til at samarbejde både til højre og venstre i folketingsalen – og således gå efter det, et politisk parti er valgt til. Nemlig magt og forandring. Tænk på Det Radikale Venstre.
De kristnes mobilisering ved præsidentvalget i USA er et eksempel til efterfølgelse for kristne i Europa på mange områder. Vi kristne i Danmark bør tænke lidt mere over hvad, vi foretager os.