Ingen mobilos i kirketiden

En kirke i Mexico har sat en effektiv stopper for kirkegængernes telefonitis
MEXICO – Præsterne i den mexicanske by Monterry har mere end almindelig svært ved at få ørenlyd, når de går på prædikestolen.
Ikke på grund af barnegråd eller knitren fra salmebøgerne. Men simpelthen fordi kirkegængernes mobiltelefoner ringer, kimer og bipper i en uendelighed.
Værst er det under bryllupper, hvor en telefon ringer næsten hvert femte minut, fortæller en medarbejder ved én af kirkerne.
I visse tilfælde er det endda brudgommen, som for en kort bemærkning må afbryde sin egen vielse for at modtage lykønskninger på mobilos, forklarer de lokale præster.

Lukker for signalet

Problemet er så stort, at mindst fire katolske kirker i byen har taget hårdhændede midler i brug for at stoppe bipperiet.
For cirka 12.000 danske kroner har kirkerne investeret i såkaldte scramplere fra den israelske efterretningstjeneste.
Ifølge Nyhedsbureauet AP er det nye grej betalt af en lokal forretningsmand, der var godt træt af bipperiet.
– Der er stadig mange mennesker, som ikke forstår, at messen er et sted, hvor man deler en stille stund med Gud. Derfor har vi desværre ikke andet valg end at bruge de her genstande, siger en talsmand for bispedømmet i Monterry til AP.
En scrampler er et stykke avanceret elektronik, som gør kirkerummet garanteret mobilfrit. Scrampleren holder ganske enkelt mobilsignalet ude, så kirkegængernes telefoner viser „intet signal“
Scramplerne er ulovlige i det meste af verden, men flere og flere lande åbner nu op for brugen for at komme mobilerne til livs.
Blandt andet i Japan og Frankrig, hvor teatre og musiksteder har fået lov til at blokere telefonerne.
– ole