Tøse-trio på dansk turne

De amerikanske rock-søstre BarlowGirl har netop rundet 100.000 solgte albums og lægger vejen forbi Danmark i begyndelsen af næste ugeDe ser ud, som om de var taget direkte ud af en amerikansk highschool-tvserie, og Barlow-søstrene gør da heller intet for at skrue ned for tøse-fnidderen.
Tilsammen udgør søstrene Alyssa, Lauren og Rebecca på 18, 21 og 24 år rock-trioen BarlowGirl, der om kort tid besøger Danmark sammen med et andet amerikansk band, Day of Fire.
Pigernes hjemmeside er fyldt med alt, hvad et pigehjerte kan begære af kærlighedshistorier, mode-overvejelser, svungne bogstaver og pink baggrund. Ingen kan være i tvivl om, at dette band er indbegrebet af Girlpower.
I hvert fald indtil søstrene griber deres værktøj i form af guitar, bass og trommestikker. Så forvandles de pludselig til energisk rockband af den slags, der sparker liv i futterne hos publikum.
Debutalbummet BarlowGirl har netop rundet 100.000 solgte eksemplarer i USA, og det gør bandet til den bedstsælgende kristne „newcomer“ i 2004.

Rollerne byttet om

Det pigede går tydeligt igen i teksterne, som pigerne er fælles om at skrive. De handler om kærlighed, dating, mode og livsstil, men med et vigtigt budskab om, at Gud også elsker dem, der ikke lever op til tidens trends.
Barlow-søstrene fik deres scenedebut meget tidligt som backup-band for deres far. Men for tre et halvt år siden besluttede pigerne sig for at lave deres eget band. Og i dag er de gamle roller byttet om. Mr. Barlow har lagt sin egen guitar på hylden og fungerer i dag som døtrenes manager.
Selv om søstrene stadig er unge, er de meget bevidste om deres egen fremtoning som rollemodeller for især piger.
– Vi føler os kaldet til at gå imod, en række af de trends, som verden forsøger at trække ned over hovedet på os. Blandt andet på modeområdet, fortæller pigerne.
Desuden kører de et „no dating-koncept“ i tillid til, at Gud har en mand parat til hver af dem.
– Det er ikke meningen, at unge piger konstant skal være på jagt efter en ny kæreste. Vi vil gerne vise, at man sagtens kan leve livet uden at have det pres hængende over sig.

En livslang rejse

Pigernes markante standpunkter hænger nøje sammen med deres kristne overbevisning.
– Vi tror på, at Gud kalder alle mennesker til at leve et liv helt overgivet til ham. På den måde kan vi være hans værktøjer, og han kan langsomt vise os, hvad hans planer er for vores liv, forklarer de.
– Vi siger ikke, at vi allerede mestrer det liv, Gud ønsker af os, for det er en livslang rejse, som varer hele livet.
Netop livet som en rejse går igen i mange af BarlowGirls tekster og vidnesbyrd.
Fra den 29. november til den 1. december fører livet for første gang de tre søstre til Danmark, hvor de er klar til at give tre koncerter i Herlev, Lunderskov og Viborg.