Metodister er bedst på nettet

Odense Metodistkirke løb med prisen for landets bedste kirkelige hjemmeside
Spændende, en fornøjelse at se på og et omfattende og relevant indhold. Det var hovedpunkterne i dommerpanelets ros, da Odense Metodistkirke blev udråbt som vinder blandt de 10 finalister.
Det er Danmarks Kirkelige Mediecenter og Kristeligt Dagblad, der har nedsat dommerpanelet og står bag kåringen af Danmarks bedste kirkelige hjemmeside.
I vurderingen beskrev dommerne vindersiden som en helhed, hvor de små deltaljer arbejder sammen, og de var begejstrede for, at man tydeligt kan se, hvem der står bag hjemmesiden.
Odense Metodistkirke vandt prisen på 25.000 kr. til annoncering på Kristeligt Dagblads hjemmeside i tæt opløb med Thyborøn Kirke. Vestjyderne fik ros for at bruge internettets muligheder for bevægelighed, lys og billeder. Desuden var der hædrende omtale til hjemmesiden linktochrist, der er produceret af Kristeligt Forbund for Studerende. I alt var 118 kirkelige hjemmesider tilmeldt konkurrencen.

Præst og webmaster

– Hold da ferie. Det havde jeg ikke regnet med. Jeg synes jo, de andre sider er ret flotte, så det var hård konkurrence, siger præst i Odense Metodistkirke Thomas Risager efter overrækkelsen af den gode nyhed. Det er iøvrigt Thomas Risager selv, der sammen med sin svoger står bag hjemmesiden.
– For os som kirke er det vigtigt at være til stede på nettet med en opdateret hjemmeside, der fortæller om aktiviteterne i kirken. Hjemmesiden er en vigtig kommunikationsform for os som kirke i en stor by som Odense, mener han.
Metodistkirken i Odense oplever, at mange mennesker gennem hjemmesiden kommer i kontakt med kirken og dens mange aktiviteter.
– Når man lige er flyttet til Odense for at studere, så er det naturligt at bruge nettet for at finde en kirke eller et gospelkor, siger præsten.
– ole