Canadisk nu-metal og danske sørgmodige drenge

Arena Centret i Silkeborg danner rammen om to spændende koncerter med Sunday Night Cruise og Sunburstgloom på lørdagTo musikalske modpoler tørner sammen om det, de har til fælles, når canadiske Sunday Night Cruise og danske Sunburstgloom deler scene i Arena Centret i Silkeborg lørdag aften.

Sunday night cruise

Selv om musikken kommer til at variere fra progressiv nu-metal med rap, hård rock og funk til drømmende post-rock, så er de to bands nemlig fælles om den kristne tro, som de ønsker at formidle til publikum i Silkeborg.
Det er Youth For Christ og ReMix, der står bag koncerten, som finder sted i Arena Centret, Oasefællesskabet i Silkeborgs kirkebygning.

Dansk invasion

Sunday Night Cruise turnerer for tiden rundt i hele landet, hvor de ud over at give koncerter i kirker og kristne foreninger også besøger skoleklasser.
Ud over at fyre den af på instrumenterne kan de fire canadiske gutter nemlig også berette om deres egne erfaringer som unge, blandt andet om at kæmpe med trangen til at tage stoffer.
Sunday Night Cruise har spillet sammen siden 2003 og arbejder i øjeblikket på bandets første cd. I øjeblikket holder de dog pause for at foretage „en dansk invasion“, som de selv kalder turneen i Danmark.

Mellem himmel og jord

Det andet band, Sunburstgloom, er til gengæld pæredansk. De kalder deres musik for drømmemusik med både jordnærhed og himmellængsel. Andre har betegnet stilen som post-rock af den sørgmodige slags, der konstant veksler mellem det progressive og det tilbagelænede.
De fem musikere fandt sammen på Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing og her i foråret 2004 udgav bandet ep’en „Hope seen through Galaxies Of Despair“