Godt for helbredet

Et kurophold kan sagtens kombineres med udflugter til spændende, bibelske seværdighederEr man ikke til ski, kulde og vinter, kunne man overveje, om man skulle gøre sig selv og sit helbred en tjeneste og investere i et kurophold i det altid lune Tyrkiet.

Efesos, hjemsted for én af oldtidens største kristne menigheder, ligger i udflugtsafstand fra kurstedet

Her tilbyder Rejsehuset Kvik-Ariel-Travel i Aalborg blandt andet et ophold i landets største behandlingscenter Balcova Thermal i udkanten af storbyen Izmir.
Thermalvandet er 62 grader varmt og indeholder 64 forskellige mineraler, hvis helbredende egenskaber har været kendt i årtusinder.
Blandt de skavanker, som vandet skulle have en særligt gavnende effekt på, er gigtsygdomme og piskesmældslæsioner, men også patienter i genoptræning efter operationer, hjerneblødninger eller blodpropper vil have gavn af et kurophold, lover arrangørerne.
Der er læger og andet sygepersonale til stede på centret, som gerne vejleder i behandlingen. Derudover har et dansk/tyrkisk ægtepar kontor i behandlingscentret og hjælper gerne med sprogproblemerne.
Og hvis man kan løsrive sig fra mineralerne og det varme vand, er der spændende udflugtsmål i området.
Udover byen Izmir ligger den antikke by Efesos inden for overkommelig rækkevidde. Her er der mulighed for at besøge en række af de steder, som også apostlen Paulus besøgte på sine missionsrejser.