Hjælp til stilhed

Denne nye bog med bønner og læsninger er en gave til menigheden. Den er udfordrende og vil forny og forfriske i hverdagen.
Der er tale om fire daglige læsninger. Morgen, middag, aften og nat.
Det er en meget spændende opbygning over syv temaer.
Søndag: Opstandelse. Mandag: Skabelse. Tirsdag: Inkarnation. Onsdag: Helligånden. Torsdag: Fællesskabet. Fredag: Korset. Lørdag: Efterfølgelse.
Der er bibellæsninger fra GT og NT, bønner fra keltisk tradition og andre kirkefædre samt et dagligt aftensuk af Thomas Kingo fra det 17. århundrede, og det er åndsfrisk og inspirerende. Det veksler med stilhed, læsning af bibelske tekster og bøn. Sproget vil nok virke fremmedartet for mange, men det betaler sig at trænge ind i den tidløse stil. Og man er i godt selskab med erfarne kristne. Det er en rigdom, som giver visdom, når man beder faste bønner. Erfaringen bliver, at det er godt at være stille for Herren.
Der er mange måder at fordybe sig i de fire daglige temaer og søge Herren på. Redaktøren Erik Hviid Larsen, der er sognepræst ved Bethle-hemskirken i København, kommer med nogle forslag blandt andet til kun at bruge en læsning om dagen.
Det modner os at bede de gamle og prøvede bønner, og jeg finder, at Davids salmer og kirkefædrenes bønner giver mig inspiration til personlig bøn. Man bliver hjulpet væk fra jeg-centreringen. Man bliver ført ind i kirkens historie og lærer at bede i den kristne tradition.
Bøn til tiden vil vejlede os til det værdifulde i at læse Ordet og lytte til Ordets tiltale.
Det er en god idé med spiral-indbindingen, som letter den daglige anvendelse.

Erik Hviid Larsen (red.):
Bøn til tiden
Bøn i hverdagens og ugens rytme • 82 sider • 130 kr
Mediacellen

Boganmeldelse af Palle Schiær