Vintergospel i Hafjell

I Norges største skisportsområde Hafjell ved Lillehammer er der tradition for at runde skisæsonen af med gudstjeneste og gospel
I slutningen af marts begynder det norske skifolk så småt at pakke stave, støvler og bindinger væk for at vente på koldere tider.
Men inden det kommer så vidt, er der i det olympiske område omkring Hafjell ved Lillehammer tradition for at afslutte sæsonen med gospel og gudstjeneste midt på løjpeanlægget.

50 velsyngende børn i alderen 10-15 år udgør tilsammen Oslo Soul Children, som kan opleves på Vintergospel 2005. For at komme med i koret, skal man gennem en hård audition

I år er der vintergospel, som arrangementet kaldes, i weekenden den 18.-20. marts, og hovednavnene ved en stor indendørs koncert lørdag aften er elitebørnekoret Oslo Soul Children, poplegenden Jan Groth og Norges MGP-vinder 2004, Knut Anders Sørum. Børnekortet og Sørum kan også opleves i det fri samme dags eftermiddag.
Hele arrangementet afsluttes med en friluftsgudstjeneste søndag formiddag.
– Sidste år var vi med for første gang, fortæller Lars Møller fra Norsk Hytte Udlejning, som igen i år sender gæster til Hafjell på skiferie.
– Vi synes, Vintergospel er lidt spændende. Det svarer jo til, at man laver en gospelkoncert på Løkken Strand i uge 30, mener han.
Vintergospel arrangeres af en række folke- og frikirker, og sidste år var der 600 personer til koncerten lørdag aften, oplyser Lars Møller.

Jan Groth har i øjeblikket så stor succes med sin musik, at han overvejer at kvitte lærergerningen for at koncentere sig om musikken. Han er et af hovednavnene ved årets Vintergospel

Norges vinder af det nationale Melodi Grand Prix 2004, Knut Anders Sørum, skal synge for skituristerne i Hafjell ved Vintergospel til marts

Kom igen i 2006

I år har Norsk Hytte Udlejning alt udlejet i Vintergospelweekenden, hvilket vil sige, at man sender 70 personer af sted nordpå. Næste sæson udvider man dog kapaciteten, så man kan sende op til 250 skihungrende danskere til Norge ad gangen.
Norsk Hytte Udlejning skaffer i øvrigt billetter til Vintergospels hovedkoncert lørdag aften, hvis man har lejet en hytte hos bureauet. De andre koncerter er i sagens natur gratis, da de finder sted på fjeldet på den såkaldte Midtvejsstation, som ligger med løjper både ovenfor og nedenfor. Ved Midtvejsstationen er der både borde, bænke og scene.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Olympisk præg

I området omkring Hafjell er der også mulighed for at se Norges Olympiske Museum samt at se nogle af de arenaer og anlæg, som var i brug under Vinter-OL i Lillehammer i 1994.
Som noget specielt for børnene tilbyder Norsk Hytte Udlejning hver tirsdag aften sine gæstende børn at få en tur i en børnesnescooter.
Men skal ferien leve op til turistbureauernes stemningsbilleder af hestekane med fakler og bål i det fri, må man selv sørge for det fornødne.