Kærlighedsbroer hos pinsekirkerne

Pinsekirkerne kalder deres årlige SommerCamp for landets største, kristne sommerstævne. Sidste år deltog flere end 3000 personer i stævnet, og man forventer et lignende antal i år.

Dave Gilpin etablerede i 1991 kirken „The Hope of Sheffield“. I dag har kirken afdelinger i fire nordengelske byer og tæller 1000 medlemmer. Gilpin er en af gæstetalerne på pinsekirkens SommerCamp i Mariager i juli

Temaet for 2005 er „Kærlighed – som bygger bro“.
– Vi tror på, at Guds kærlighed til os langt overgår vore naturlige ressourcer. Han vil mætte os med sin kærlighed i så høj en grad, at der bliver et overskud af energi til at bygge bro til vore medmennesker, siger Jürgen Galonska fra stævnets arbejdsgruppe om baggrunden for valg af tema.

Brosten og lovsang

Pinsekirkernes Sommer-Camp reklamerer med, at stævnet giver vitaminer til hele mennesket. For børnene er der således både hoppeborg, megasandkasse, børnelovsang i topklasse og cirkus.
Derudover kan man nyde områdets smukke natur, det idylliske Mariager med brosten, bindingsværk og bonderoser, eller nogle af de mange åndelige tilbud, som naturligvis også findes på pinsekirkernes SommerCamp.

Gadebold og Delirious?

Kroppen kan man i år få rørt gennem en god gang gadefodbold. Campingpladsen er nemlig delt op i bygader, og som noget nyt arrangerer man denne gang en forboldturnering mellem de forskellige bygader. Derudover gentager man sidste års succes med et motionsløb for alle interesserede Camp-deltagere.
På musiksiden har SommerCamp lidt overraskende fået fat i engelske Delirious?, som man ellers aldrig har kunnet nyde til en koncert i Danmark før sidste weekend, hvor de gav deres første koncert på dansk grund. Torsdag aften trykker englænderne den af til en gedigen lovsangskoncert.

Ubeskeden australier

Australske Dave Gilpin, som for 14 år siden etablerede en kirke i Sheffield i England med det ubeskedne navn „The Hope of Sheffield“, er en af stævnets to udenlandske talere. I dag tæller „Hope City Church“ – som kirken forandrede navn til i 2001 – omkring 1000 medlemmer fordelt på de fire nordengelske byer Manchester, Liverpool, Leeds og Sheffield.
SommerCamps anden gæstetaler er en gammel kending på pinsekirkenes stævne: Michael McNamee, irer, bosiddende i Bruxelles og dybt involveret i at bringe nødhjælp og missional hjælp til Østeuropa.
Derudover byder Sommer-Camp på såkaldte seminarer; blandt andet med emnet „Udsigt fra dalen“, som er fire eftermiddage om vejen frem, når livet har gjort ondt og måske stadig gør det.
Et andet emne kaldes „Bibel og Business“ og består i en eftermiddag på Hotel Postgården i Mariager med kristne erhvervsledere om kristen livsstil og virksomhedsledelse.
Endelig er der planlagt et seminar om familieliv og et seminar, der skal hjælpe folk, som har et kald til at lede og prædike, til at komme videre med dette.
Pinsekirkernes Sommer-Camp finder sted fra den 2.-8. juli. Læs mere på www.sommer-camp.nu
– jeli