Bunker bliver til søndagsskole

ROSKILDE – Der bliver ikke sparet på knofedtet, når menigheden i Sct. Jørgens Kirke i Roskilde for tiden er i gang med at omdanne en gammel beskyttelsesbunker til søndagsskole.
Den underjordiske bunker ligger på en legeplads ved siden af kirken, og folkekirkemenigheden har fået tilladelse fra Roskilde Kommune til projektet. Planen er, at bunkeren kan tages i brug som søndagsskole i løbet af sommeren. Og det er ikke svært at forestille sig, hvordan det kommer til at lyde, når børnene indtager betonbyggeriet med leg, musik, sang og bibelfortællinger.
Selv om frosten langtfra har forladt jorden, er de mest ivrige allerede gået i gang med hakker, spader og knofedt for at grave et elkabel ned, så der kan blive lys og varme i bunkeren.
Først forsøgte man sig med et motoriseret pælebor, men hestekræfterne slog ikke til i den frosthårde jord.
Vi tænkte på, om det mon kunne skyldes, at det var ude i uindviet jord, vi skulle grave, for da vi gravede på kirkens grund, var det som blødt smør. Forklaringen er nu nok, at det havde været tørt i meget lang tid, fortæller én af de trætte rugbrødsmotorer.
– ole