Dybbølmærket belønnes med rødvin

Det må være helt passé at tale om „whisky-bæltet“, da der nu drikkes så meget rødvin i hele landet inklusive Nordsjælland, at „rødvins-region Danmark“ vil være mere betegnende for nationen. „En flaske god rødvin“ er blevet en universal-belønning til alle, der har præsteret et eller andet såsom at vinde en konkurrence eller holde et foredrag.
Til en vis grad er det selvfølgelig en privatsag, hvad man vil bruge som belønning, men også kun til en vis grad. Som medlem af Grænseforeningen modtager jeg bladet „Grænsen“. I februarnummeret var der efter ønske fra mange af Grænseforeningens medlemmer indlagt et klistermærke, en forstørret udgave af Dybbølmærket, til placering f. eks. i bagruden på bilen. En udmærket idé således at signalere, at man er medlem af Grænseforeningen. Men det er alt andet end en god idé, at foreningens konsulent vil være på landevejen og standse bilister med Dybbølmærket i bagruden og belønne dem med den ordinære flaske god rødvin.
Har Grænseforeningen slet ikke tænkt over, at „udskænkning på landevejen“ er et helt forkert signal? Endelig er det en hån mod Dybbøl mølle som symbol på 1864 at lade den tjene kong Alkohol.

Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Århus C