Så let kan du faste

Brug dagene op til påske til at faste. Her er en enkel vejledning:Det er slet ikke uoverkommeligt at faste. Begynd med at springe morgenmaden over. Nøjes med at drikke vand, så holder maven op med at skrumle.

Afsæt tid til at læse i Bibelen og bede for de emner, som du faster for.

Det kan være svært at få ro, hvis man arbejder sammen med andre. Så brug evt. weekenden.

Som formiddagen går, opdager du, at du slet ikke behøver at spise. Når du når til middag, afleder du dine tanker ved at bede, synge eller gå en tur.

Lad være med at fortælle alle og enhver, at du faster. Snak ikke om mad eller slik hele tiden. Udsæt ikke dig selv for fristelser.

Inden du ser dig om, er klokken allerede tre, og nu er der kun tre små timer til kl. 18, hvor du kan spise aftensmad.

Du vil sikkert opdage, at du nok er sulten, men ikke ubehersket. Kroppen har allerede indstillet sig på, at den ikke skal fyldes hele tiden. Så fyld dig ikke for meget, det er slet ikke nødvendigt.

Du har nu gennemført din første fastedag, og du véd, at du har overvundet dig selv. Det er en herlig følelse. Yes! Lord! Tak Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Du har givet et offer for at komme nærmere Gud. Du véd fra Jesus selv, at der sker noget i den åndelige verden, for selv sygdomme og onde ånder viger for bøn og faste. (Joh. 7, 14-21)

At faste betyder at give afkald på kroppens behov for at give det åndelige større plads.
Lad Helligånden få lov at fylde dig ved, at du beder, synger, læser, lytter til Guds stemme.
Tænk på, at Jesus er hér – sammen med dig.

Måske „oplever“ du intet. Det gør ikke noget. Der er alligevel sket en sejr i den åndelige verden.
Måske føler du, at du ikke har haft energi til at bede nok. Men slap af. Du behøver ikke sige en hel masse. Hvil i, at Gud kender dit hjerte.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Efter den første fastedag er det fristende at springe morgenmaden over næste morgen og se, hvor længe man kan klare at faste.

Det er ikke så svært. Brug samme fremgangsmåde som i går. Hvis du drikker, er der ingen sundheds-risiko ved at faste. Men nøjes med tre dage, indtil du er fortrolig med at faste.

Nu, da du véd, at du ikke dør af sult, kan du gentage fasten en dag eller flere dage, og du kan udvikle bønne-siden.

Skriv evt. om dine erfaringer til faste@udfordringen.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: