Arabere ser kristent tv

Kristent satellit-tv er populært i Mellemøsten. Det viser en nylig undersøgelse af arabernes tv-vaner. Analyseinstituttet Intermedia har interviewet et bredt udsnit af befolkningen i otte arabiske lande. Ud over kanalerne Al Jazeera og Al Arabia viste den kristne satellitkanal SAT 7 sig nemlig at være utroligt populær. Det oplyser Kristent Medie Netværk (KMN) i en pressemeddelelse.
Mellem fem og seks millioner arabere ser jævnligt de kristne programmer. Over 10 millioner er klar over, at kanalen findes. Og mellem to og tre millioner er trofaste seere i de overvejende muslimske lande.
Det skabte naturligvis stor glæde hos KMN, da nyheden kom fra SAT 7’s hovedkontor på Cypern. KMN er en sammenslutning af kristne medieinitiativer, som har været med i SAT 7 siden begyndelsen i 1996.
– Resultaterne af missionsindsatsen gennem SAT 7 slår alt, vi har arbejdet med tidligere. Evangeliet om Jesus Kristus bliver prædiket direkte ind i muslimske familier, der sjældent har andre muligheder for at høre det uden at blive forfulgt, siger en begejstret formand for Kristent Medie Netværk, Peter S. Bøje.
1000 e-mails månedligt
Analyseinstituttet Interme-dia har interviewet et bredt udsnit af befolkningen i De Forenede Arabiske Emirater, Ægypten, Saudi Arabien, Libanon, Kuwait og Jordan. I Marokko og Syrien har man foretaget lokale undersøgelser i storbyer.
– Vi er glade for dette nye bevis, der bekræfter, at vi har en betydelig seerskare i den arabiske verden, udtaler SAT 7’s direktør Terry Ascott.
– Vi modtager hver måned over 1000 e-mails og telefonopkald fra seere som er blevet berørt af vores udsendelser.
Det mest populære program på SAT 7 er i øvrigt børneprogrammet As Sanabel, der bliver produceret på KKR-TV i København.
– jeli