Avisen er reddet

Udfordringen får portostøtte i 3 måneders ekstra, og regeringen vil nu indføre en ny bladstøtte-ordningMed direkte henvisning til „råd fra Dansk Folkeparti“ offentliggjorde trafikminister Flemming Hansen tirsdag aften, at regeringen vil ændre sin beslutning om at afskaffe portostøtten til ugeaviserne fra 1. august.

Så kan de godt trykke videre… Billedet herover viser trykningen af sidste uges Udfordringen på Morsø Folkeblads store rotationspresse.

Beslutningen betyder, at bl.a. Udfordringen bevarer sin portostøtte i tre måneder ekstra frem til 1. november. Desuden nedsætter regeringen et udvalg, der skal fastsætte en ny ordning, som betyder, at „dagblads-lignende“ aviser, der udkommer 1-4 gange om ugen med redaktionelt stof, og som holdes i abonnement og henvender sig til en bredere gruppe vil kunne få nogenlunde de samme forhold som dagbladene.
– Det ser umiddelbart ud til, at Udfordringen er sikret, da vi opfylder de kriterier, der nævnes. Hvis det er tilfældet, vil vi formentlig opgive vores planer om at udkomme som dagblad i denne omgang, siger redaktør Henri Nissen.
Han takker læserne for så klart at have bakket op om avisens overlevelse-planer.
– Vi har brugt en masse energi på det her. Men truslen imod Udfordringen har vist os, at læserne ikke vil af med deres avis.

Læs også artiklen Ny støtte-ordning for ugeaviserne