Danskere og nydanskere mødes om troen

Trods kulturforskelle mødes kristne danskere og nydanskere på anderledes sommerlejrLYSTRUPHAVE – Hver sommer mødes flygtninge, indvandrere og danskere til en anderledes kristen sommerlejr i det midtjyske højland syd for Silkeborg på Lystruphave Efterskole. Lejren, der finder sted fra den 1.-5. juli, byder på de sædvanlige lejraktiviteter som bibelundervisning, sport, vandreture, hobbyaktiviteter og god tid til snak.
Og netop snak er vigtig, for den tværkulturelle lejr handler i høj grad om at lære nye mennesker at kende, så flygtninge og indvandrere kan få sociale netværk i Danmark.
Én af arrangørerne er Vagn Christensen fra Silkeborg. Han er konsulent for Indre Missions Tværkulturelle Arbejde, og han oplever ofte, at det er danskerne, der forhindrer integration af nydanskere.
Han har hørt flere nydanskere sige: I gemmer jer i jeres hus, så hvor skal man finde jer?
Og her er lejren netop en mulighed for at knytte kontakter, og Vagn Christensen håber, at flere danskere har lyst til at deltage i lejren og opleve et anderledes kristent fællesskab end det, man er vant til.

Møder bibelcampister

Få meter fra efterskolen holder Indre Mission samtidig bibelcamping, og erfaringen er, at der opstår gode relationer, når de to arrangementer mødes om den kristne tro på tværs af kulturer.
Børn, juniorer og teenagere deltager i stor udstrækning i bibelcampingens tilbud for de forskellige aldersgrupper. Og en enkelt aften er det deltagerne på den tværkulturelle lejr, der arrangerer International aften for bibelcampisterne på campingpladsen.
Bag den tværkulturelle lejr står Indre Missions Tværkulturelle Arbejde og Luthersk Missionsforening, men der er også islæt fra andre kirkeretninger. Blandt andet kommer den iranske præst Massoud Fouroozandeh fra Church of Love i Odense og holder gudstjeneste på lejren.
– ole