Joy Williams: Genesis

Mit udgangspunkt i forhold til at reflektere over Joy Williams 10 sange fra hendes udspil „Genesis“ var åbenhed, da jeg ikke havde mødt sangerindens værker tidligere. Jeg havde dog visse forventninger, da jeg vidste, at produceren bag Williams også har stået bag Jars of Clay, Michael W. Smith og Rebecca St. James.
Dette første stævnemøde med den skønne sangerinde var ikke til at tage fejl af. En positiv og behagelig musik-date med en flot stemme, der minder lidt om forsangeren fra „Sixpence non richer“, og tekster og melodier som i dragende stil taler om kærlighed (til Gud og mellem mennesker), og håbefulde fortællinger om mennesket, der oplever Gud.
„Genesis“ er en blanding af softpop, softrock og lovsangsballader, sidstnævnte har bl.a. sit pragtudtryk i nummeret „Beautiful redemption“, der er en personlig bekendelse om sangerens oplevelse af en tilgivende og nådefuld Gud.
Genesis er én af de plader, som jeg synes bedre og bedre om, jo mere jeg hører den. Dette kan skyldes, at teksterne passer ind i hverdagen og bliver påmindelser om Gud – om hvem han nu lige er.
Desuden er musikken dejligt syet til teksterne – guitardrevne momenter, pompøse strygere og stille klaverspil befinder sig som en afvekslende baggrund til Joy Williams tekster og leverer de nødvendige ørehængende momenter, som bliver det, man med Williams stemme glæder sig til, når de forskellige sange tager deres entré i højttaleren.
Genesis er en god plade – der leverer dejlige lovsange, personlige og relaterbare bekendelser fra hverdagen såvel som smukke kærlighedsballader.
Genesis har måske ikke et nummer, som kunne blive det store radiohit, men Genesis som helhed er et sublimt udspil, og måske især for dig der kan li´ „Sixpence none richer“ med lidt mere Gud!
Thomas Drejer Jensen
aslan@mail.dk